Олујни вјетар поломио дрвеће и носио кровове

Олујни вјетар брзине преко 80 км/х који је током јучерашњег дана погодио Бањалуку направио је поприличну материјалну штету, а највише је страдала породична кућа Ненада Радановића у насељу Старчевица, на коју је са сусједне зграде у изградњи пао кров.

Република Српска 29.12.2020 | 14:28
Олујни вјетар поломио дрвеће и носио кровове

Вјетар који је у Бањалуци јуче дувао великом брзином током цијелог дана причинио је значајну материјалну штету.

Више стабала у градским дрворедима је ишчупано из коријена, уништени новогодишњи украси, изваљени саобраћајни знакови, а највећа штета је била на стамбеним објектима.

Олујни вјетар брзине преко 80 км/х који је током јучерашњег дана погодио Бањалуку направио је поприличну материјалну штету, а највише је страдала породична кућа Ненада Радановића у насељу Старчевица, на коју је са сусједне зграде у изградњи пао кров.

На сву срећу нико није повријеђен, а Радановић наводи да од надлежних очекује да одговорно и професионално приступе овом случају, процијене и санирају насталу штету.

„Власник зграде Ранко Лукић, Лукић Инвест, је дошао јутрос, кратко је рекао: - Ја то могу санирати, није то до мене.

-Ја сам рекао: - Господине ја уз велико уважавање, ја немам са вама ништа. Видите стање какво јесте и био је пар минута након чега је ушао у службени или свој приватни аутомобил и отишао", каже Радановић.

У стање на терену увјерио се и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић који је том приликом Радановићу понудио алтернативни смјештај и најавио да ће Град сносити трошкове вјештачења, али и санирања електроинсталација.

„Оно што је још чињеница и што је овдје важно рећи јесте да су и ватрогасне службе и инспекција изашла на терен, утврђују се све чињенице које су важне. Прво полиција треба да изврши увиђај, а оно што смо ми тражили и оно што иде по аутоматизму јесте ипак присуство тужилаштва јер морамо да утврдимо одговорност, као што видимо у околини су, Богу хвала, сви кровови на мјесту, а овдје нису.

Дакле да ли је све урађено како треба и да ли је све у складу са прописима, а породици наравно треба да буде надокнађена штета у сваком смислу. И материјална и она тежа нематеријална", наводи први човјек Бањалуке Драшко Станивуковић.

Значајна штета од јучерашњег олујног вјетра настала је и на дрворедима у Бањалуци, саобраћајним знаковима и аутомобилима, а по ријечима првог човјека града, службе су на терену и санирају штету.

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Тим

29.12.2020 13:56

Ма да....Битно је да они цацкају и саде зграде и тамо гдје се не може зидати зграда и тамо гдје су куце, да узимају паре....Али, господо, хоћете правити зграде, развуците Бања Луку од Тропика до Лактаса, има оних ливада, приватизовали сте и то, правите зграде, а не 300 м2 у центру, може зграда 7 спратова. Као она зграда код студентског, са прозора гледа ста студент ради у соби и обрнуто. Оно луд дао сагласност измјене Регулационог и могућност прављења зграде, а луд ондје и купио стан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сеад

29.12.2020 14:57

Наш Драшко ће све то испратити и сигурно помоћи овој породици.Вец је најавио да ће платити вјештачење. Ако буде требало сигуран сам да ће дати и лично свој новац да та породица има кров над главом.

Name

Весна

29.12.2020 21:54

Потпуно сте у праву. Градјевинска мафија уништава Бања Луку. И још при градњи никакве стандарде неиспоштују, штеде на материјалу, ма ужас.. Па када се деси овако нешто са вијетром или земљотресом онда куку.

Name

Скептик

29.12.2020 14:52

Олуја, земљотрес и епидемија, и све одједном! Страшно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

29.12.2020 16:36

За овакве ствари постоји осигурање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Из прве руке

29.12.2020 17:08

Према ономе сто се може видјети на самој грађевини, а то добро знају сви који су радили на овој згради, разлог пада крова је веома лоше анкерисање града тзв. вјенчаница за конструкцију зграде. Вјетар је олако подигао цијелу кровну конструкцију и бацио је на сусједну кућу. Какав је квалитет радова можете се сви увјерити кад видите како се роком лако мота лим са тог крова.

ОДГОВОРИТЕ