Након ручка, читајте трговински споразум

Британски премијер Борис Џонсон је у видеопоруци објављеној касно у четвртак позвао Британце да за Божић читају трговински споразум договорен с Бриселом.

Свијет 25.12.2020 | 09:30
Након ручка, читајте трговински споразум

Преговарачи Лондона и Брисела у четвртак су напокон постигли споразум о трговинским односима двије стране уочи истека прелазног раздобља на крају године.

Текст споразума, на више хиљада страница, није одмах био доступан јавности, преноси агенција ДПА.

"Успут, имам мали дар за све који ће тражити нешто за читање у поспаним тренуцима након божићног ручка – ево га", рекао је Џонсон у видеопоруци на Тwиттеру, па у руке узео хрпу папира споразума.

"Ово је гозба – пуна рибе, успут“, додао је Јохнсон о договору постигнутом након преговора на којима је рибарство било једна од главних тачака преговора двију страна.

"Вјерујем да ће ово у надолазећим годинама бити темељ за сретно, успјешно и стабилно партнерство с нашим пријатељима у ЕУ", закључио је премијер.

Његова побједничка порука објављена је у вријеме док многи Британци неће провести Божић са својим породицама због рестрикција уведених како би се сузбило ширење новог соја коронавируса.

"Знамо да ће идућег Божића бити људи које волимо, а који су живи тачно зато што смо се жртвовали и нисмо нормално прославили овај Божић“, поручио је Џонсон.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

С ВЕТ

25.12.2020 11:36

Дани Југославије у Британији.

ОДГОВОРИТЕ