Украо аутобус, провозао се и вратио га на паркинг

 Зоран С. (25) из Слатине, општина Лакташи, ухапшен је због сумње да је са локалног паркинга украо аутобус лакташке фирме "Компас", њиме се провозао те га затим вратио на мјесто гдје га је и нашао, потврђено је "Независним".

Република Српска 24.12.2020 | 19:29
Украо аутобус, провозао се и вратио га на паркинг

Ова несвакидашња крађа многе је подсјетила на Пишоњу и Жугу, који су украденим аутобусом путовали у безвременском хиту "Забрањеног пушења".

Случај из Слатине, током којег аутобус није ни огребан, пријављен је у сриједу навече, око 22.40, Полицијској станици Лакташи.

"Пријављено је да је непознато лице у мјесту Слатина, општина Лакташи, украло аутобус мерцедес, који је био паркиран, те да је након извјесног времена аутобус враћен на исто мјесто. У вријеме крађе у аутобусу у контакт брави налазио се кључ", саопштили су из полиције.

Саговорници "Независних", упућени у овај случај, кажу да све указује на то да је аутобус одвезен из чисте знатижеље. Додају да је ријеч о узорном младићу те да раније није имао сукоб са законом.

"Према досад прикупљеним информацијама, он је ту вече дошао на паркинг, гдје су била два аутобуса, те узео мањи. Можда није успио наћи кључ од већег. На сву срећу", каже кроз смијех саговорник "Независних".

Директор фирме "Компас" Зоран Мијовић испричао је да је и он чуо да је ријеч о младићу који није проблематичан.

"То му је, изгледа, била нека авантура. Аутобус је био паркиран у Слатини, он је ушао, провозао се и вратио се на исто мјесто. Не знам да ли има возачку дозволу за аутобус, али претпостављам да нема услова да може стећи ту категорију, с обзиром на његове године", рекао је Мијовић.

Према његовим ријечима, на аутобусу нема физичке штете, односно возач авантуриста није нигдје ударио, али се осјећа смрад кочница.

"Успио је 'спалити' кочнице, можда и ламелу. Физичких оштећења нема, није нигдје ударио нити је кога повриједио. На срећу, у то вријеме у Слатини и нема саобраћаја", навео је Мијовић у изјави за "Независне".

Остаје непознаница за који "ред вожње" се возач одлучио.

"Једни кажу да је отишао према Лакташима па се вратио, кренуо према Крчмарицама. Утом је наишао један мој аутобус из града. Вјероватно га је видио, вратио се и аутобус оставио на исто мјесто те отишао кући", прича Мијовић.

Сличан инцидент је, занимљиво је, забиљежен и прије шест-седам година, у истом лакташком насељу.

"Један мјештанин је палио и возио један велики аутобус у Слатини. Знам ко је у питању. То се није понављало досад", навео је Мијовић.

Из полиције су навели да је о свему обавијештен дежурни тужилац, који се изјаснио да се по комплетирању предмета достави извјештај против осумњиченог.

(Независне) 

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Писоња

24.12.2020 18:48

Нека власник аутобуса запосли момка, па нека вози аутобус , возача ионако треба!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Батар Љ. Бели

24.12.2020 22:06

Није љепо красти а поготово не аутобус. Ко краде тај и лазе! Подрска за аутобус од Батара! Зивели.

Name

Гојко

24.12.2020 18:53

Најбоље да отворите ауто сколу за аутобусе нека се људи уце да возе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха Ха

24.12.2020 19:14

Момак је оргиналан зајебант. Ништа га не треба кажњавати, можда да одради двије смјене са Комуналцима, и то је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чива

25.12.2020 08:46

То није крађа ;-то је позајмица Крађа се украде и не враћа Позајмица је ;-узмиш ,послужиш се ,па вратиш То се не смије законски казнити

Name

Вожња

24.12.2020 19:16

Овај Зоран Мијовић је сигурно брат од Горана Мијовића из Буџак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гогого

24.12.2020 19:22

Добар је , мало провозо и вратио. није хтио украсти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја то не бих

24.12.2020 20:31

ни назвао крађом кад је и кључ имао.Од разног олоша међу нама који сваки дан праве разне прекршаје,они ће се бавити дјелом које нема никакву тежину.Ето на чему тужилац зарађује плату пу

Name

ТЕШКО НАМА

24.12.2020 19:27

ПУСТИТЕ ТЕ ФОРЕ. ДА ЈЕ УКРАО НЕБИ ГА ВРАТИО. НЕКА ВРАТЕ НАШИ ПОЛИТИЧАРИ ОНО ШТА СУ УКРАЛИ. КАД БИ ВРАТИЛИ РС БИ БИЛА ШВАЈЦАРСКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нека некаа

24.12.2020 19:34

Нек се возааа бас је кул!!!хаха бице добар возац гарант!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник

24.12.2020 19:38

Ееее јадна нам је држава кад Тужилаштво оваквим случајевима се бави,ал зато убиства нису битна нити се баве са тим "ситницама"!!Па мало је сто Корона да их снађе!!Фуј!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

24.12.2020 21:28

Ако је вратио није украо!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раденко

24.12.2020 21:45

Прво да се ријеши случај крађе квочке и осам јаја у Блашком па онда овај случај. Нема преко реда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

24.12.2020 22:24

Ау тузиластвооо крецее у акцијууу!!!хахаха!!а дрзyва покраденаа народ покраден лоповскааа приватизацијааа предузеца фабрике бснке опљацканеее крупнеее рибеее изнад закона а они момка праве предметом истраге тузиоциииииии за Гинисааа!!!!!у историји за на вијек вјекова њихов рад тј нерад!!!!

Name

Боки

25.12.2020 07:38

Чеиф није скуп ? то није крадја то је љубав провозо и вратио. Аутобус и јесте за ту намјену прављен .

ОДГОВОРИТЕ