Ukrao autobus, provozao se i vratio ga na parking

 Zoran S. (25) iz Slatine, opština Laktaši, uhapšen je zbog sumnje da je sa lokalnog parkinga ukrao autobus laktaške firme "Kompas", njime se provozao te ga zatim vratio na mjesto gdje ga je i našao, potvrđeno je "Nezavisnim".

Republika Srpska 24.12.2020 | 19:29
Ukrao autobus, provozao se i vratio ga na parking

Ova nesvakidašnja krađa mnoge je podsjetila na Pišonju i Žugu, koji su ukradenim autobusom putovali u bezvremenskom hitu "Zabranjenog pušenja".

Slučaj iz Slatine, tokom kojeg autobus nije ni ogreban, prijavljen je u srijedu naveče, oko 22.40, Policijskoj stanici Laktaši.

"Prijavljeno je da je nepoznato lice u mjestu Slatina, opština Laktaši, ukralo autobus mercedes, koji je bio parkiran, te da je nakon izvjesnog vremena autobus vraćen na isto mjesto. U vrijeme krađe u autobusu u kontakt bravi nalazio se ključ", saopštili su iz policije.

Sagovornici "Nezavisnih", upućeni u ovaj slučaj, kažu da sve ukazuje na to da je autobus odvezen iz čiste znatiželje. Dodaju da je riječ o uzornom mladiću te da ranije nije imao sukob sa zakonom.

"Prema dosad prikupljenim informacijama, on je tu veče došao na parking, gdje su bila dva autobusa, te uzeo manji. Možda nije uspio naći ključ od većeg. Na svu sreću", kaže kroz smijeh sagovornik "Nezavisnih".

Direktor firme "Kompas" Zoran Mijović ispričao je da je i on čuo da je riječ o mladiću koji nije problematičan.

"To mu je, izgleda, bila neka avantura. Autobus je bio parkiran u Slatini, on je ušao, provozao se i vratio se na isto mjesto. Ne znam da li ima vozačku dozvolu za autobus, ali pretpostavljam da nema uslova da može steći tu kategoriju, s obzirom na njegove godine", rekao je Mijović.

Prema njegovim riječima, na autobusu nema fizičke štete, odnosno vozač avanturista nije nigdje udario, ali se osjeća smrad kočnica.

"Uspio je 'spaliti' kočnice, možda i lamelu. Fizičkih oštećenja nema, nije nigdje udario niti je koga povrijedio. Na sreću, u to vrijeme u Slatini i nema saobraćaja", naveo je Mijović u izjavi za "Nezavisne".

Ostaje nepoznanica za koji "red vožnje" se vozač odlučio.

"Jedni kažu da je otišao prema Laktašima pa se vratio, krenuo prema Krčmaricama. Utom je naišao jedan moj autobus iz grada. Vjerovatno ga je vidio, vratio se i autobus ostavio na isto mjesto te otišao kući", priča Mijović.

Sličan incident je, zanimljivo je, zabilježen i prije šest-sedam godina, u istom laktaškom naselju.

"Jedan mještanin je palio i vozio jedan veliki autobus u Slatini. Znam ko je u pitanju. To se nije ponavljalo dosad", naveo je Mijović.

Iz policije su naveli da je o svemu obaviješten dežurni tužilac, koji se izjasnio da se po kompletiranju predmeta dostavi izvještaj protiv osumnjičenog.

(Nezavisne) 

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Pisonja

24.12.2020 18:48

Neka vlasnik autobusa zaposli momka, pa neka vozi autobus , vozača ionako treba!

ODGOVORITE
Name

Batar Lj. Beli

24.12.2020 22:06

Nije ljepo krasti a pogotovo ne autobus. Ko krade taj i laze! Podrska za autobus od Batara! Ziveli.

Name

Gojko

24.12.2020 18:53

Najbolje da otvorite auto skolu za autobuse neka se ljudi uce da voze..

ODGOVORITE
Name

Ha Ha

24.12.2020 19:14

Momak je orginalan zajebant. Ništa ga ne treba kažnjavati, možda da odradi dvije smjene sa Komunalcima, i to je to.

ODGOVORITE
Name

Чива

25.12.2020 08:46

То није крађа ;-то је позајмица Крађа се украде и не враћа Позајмица је ;-узмиш ,послужиш се ,па вратиш То се не смије законски казнити

Name

Vožnja

24.12.2020 19:16

Ovaj Zoran Mijović je sigurno brat od Gorana Mijovića iz Budžak.

ODGOVORITE
Name

gogogo

24.12.2020 19:22

Dobar je , malo provozo i vratio. nije htio ukrasti.

ODGOVORITE
Name

Ja to ne bih

24.12.2020 20:31

ni nazvao krađom kad je i ključ imao.Od raznog ološa među nama koji svaki dan prave razne prekršaje,oni će se baviti djelom koje nema nikakvu težinu.Eto na čemu tužilac zarađuje platu pu

Name

TEŠKO NAMA

24.12.2020 19:27

PUSTITE TE FORE. DA JE UKRAO NEBI GA VRATIO. NEKA VRATE NAŠI POLITIČARI ONO ŠTA SU UKRALI. KAD BI VRATILI RS BI BILA ŠVAJCARSKA.

ODGOVORITE
Name

Neka nekaa

24.12.2020 19:34

Nek se vozaaa bas je kul!!!haha bice dobar vozac garant!!

ODGOVORITE
Name

Krajišnik

24.12.2020 19:38

Eeee jadna nam je država kad Tužilaštvo ovakvim slučajevima se bavi,al zato ubistva nisu bitna niti se bave sa tim "sitnicama"!!Pa malo je sto Korona da ih snađe!!Fuj!!

ODGOVORITE
Name

Pa

24.12.2020 21:28

Ako je vratio nije ukrao!!!!

ODGOVORITE
Name

Radenko

24.12.2020 21:45

Prvo da se riješi slučaj krađe kvočke i osam jaja u Blaškom pa onda ovaj slučaj. Nema preko reda.

ODGOVORITE
Name

Haha

24.12.2020 22:24

Au tuzilastvooo krecee u akcijuuu!!!hahaha!!a drzyva pokradenaa narod pokraden lopovskaaa privatizacijaaa preduzeca fabrike bsnke opljackaneee krupneee ribeee iznad zakona a oni momka prave predmetom istrage tuziociiiiiii za Ginisaaa!!!!!u istoriji za na vijek vjekova njihov rad tj nerad!!!!

Name

Boki

25.12.2020 07:38

Čeif nije skup ? to nije kradja to je ljubav provozo i vratio. Autobus i jeste za tu namjenu pravljen .

ODGOVORITE