И даље крупни приватни интереси круже око града, као лисице око кокошињца?!

- И даље крупни приватни интереси круже око града, као лисице око кокошињца. Нова извршна власт је стигла, али се старе лисице неће одмакнути . казао је Радојичић.

Република Српска 24.12.2020 | 15:08
И даље крупни приватни интереси круже око града, као лисице око кокошињца?!

Бивши градоначелник Бањалуке Игор Радојичић каже да се, вршећи власт у протекле четири године сукобио са неким моћним приватним интересима, којима никако није одговарало да настави мандат.

"Биће веома битно и интересантно пратити у наредном мандату ставове и одлуке новог градоначелника и градске власти на крупним имовинским питањима и судским поступцима у којима град учествује. И даље крупни приватни интереси круже око града, као лисице око кокошињца. Нова извршна власт је стигла, али се старе лисице неће одмакнути", казао је Радојичић у интервјуу бањалучким Независним новинама.

Он наглашава да је у протекле четири године водио тешку битку за заштиту градских интереса у крупним имовинским споровима, који на нашим судовима, у судару са моћним приватним интересима, готово да немају никакве шансе.

"Дакле, тумачење резултата избора захтијева да се добро замислите. Неки одговори ће се казати и у будућности, ако будете пратили све одјеке и посљедице оваквог исхода избора у Бањалуци на све домаће нивое и на регионални контекст", казао је он.

Упитан због чега га није било у јавности од избора, он каже да је примарни политички разлог да је СНСД реаговао бурно.

"Предсједник СНСД-а Милорад Додик је 15. новембра увече јавно смијенио и распустио Градски одбор у Бањалуци. Лично сматрам да је то био непотребан потез, у афекту, као и неке изјаве након избора. Та одлука о егземпларној смјени, односно распуштању, након дугогодишње сарадње и низа успјеха које сам лично у протеклих двадесетак година донио СНСД-у, за мене је била веома разочаравајућа", каже Радјичић и додаје да би се ионако након оваквог изборног резултата са својим сарадницима повукао са чела Градске организације СНСД-а.

"Предсједник СНСД-а, по Статуту, има право на распуштање Општинског, односно Градског одбора, тако да је одлуком у изборној ноћи створена и нова политичка ситуација у самом СНСД-у, те ја више нисам ни представљао Градску организацију СНСД-а. Након овога није било више никаквих активности распуштеног Градског одбора, као ни прилике за политичко дјеловање и оглашавање у име Градске организације СНСД-а", рекао је Радојичић.

Коментаришући коалицију која је стајала иза њега као кандидата за градоначелника, он каже да је очито да је то била фикција.

"Блок партија Видовданске коалиције је очекивано добио готово двије трећине гласова свих Бањалучана за одборнике, а заједнички кандидат за градоначелника знатно мање. Разлика је већа од 15.000 гласова. Дакле, искрене подршке није било. Чак супротно, није то био ни пасивни одговор, већ се из коалиционих редова гласало за противкандидата", каже Радојичић.

За њега лично, "Видовданска коалиција" више не постоји јер нису остварени најбитнији елементи склопљеног споразума.

"Наравно, локални СНСД, под неким другим вођством, може сада склапати и видим да склапа сличне коалиционе договоре, након избора. Лично сам врло неповјерљив и око постизборног договора, након оваквог предизборног искуства. Ово је и упозоравајуће искуство на неискрене односе на другим нивоима власти и у другим локалним заједницама. Не треба амнестирати ни све дијелове СНСД-а, који су неке личне анимозитете претпоставили заједничком интересу", казао је Радојичић.

Иначе, он је данас предао дужност новом градоначелнику Драшку Станивуковићу, коме од данас тече мандат првог човјека Бањалуке.

Радојичић каже да више нема ни конкретног политичког задужења и да након примопредаје дужности иде кући.

"Требаће ми и надам се да ћу имати прилику за одмор, након четири изузетно напорне године, у којима сам и приватни и породични живот потпуно био подредио пословима градоначелника. Тај одмор од политике и јавности може да буде и веома дуг", казао је Радојичић, који наводи да неће користити ни право"бијелог хљеба", које има након истека мандата.

(БН)

Коментари / 82

Оставите коментар
Name

Рис

24.12.2020 14:54

Цим спомиње дуг одмор и цим има петљу да казе први пут како је Додик направио неку греску, мислим да је свима јасно да је са његовим дјеловањем у СНСД-у заврсено!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.12.2020 16:40

Сад се сјетио. Да је поново изабран, причао би другу причу и наставио пут претходне четири године.

Name

За ре

24.12.2020 19:09

Одлицан одговор

Name

Ветеран за ре

24.12.2020 20:47

Сам себи одговараш

Name

!

25.12.2020 07:28

Јел' још неко вјерује да се стање у РС не може поправити само ако се уведе за почетак закон о поријеклу имовине и ако стане у крај бахаћењу!!! ?

Name

Нострадамус

25.12.2020 08:00

Е мој Игоре боље да се не јављас.Колико је порусено помена на Давида да ниси ни једном рекао било ста против тога.Ја се само питам ста је сметало оно цвјетно срце крај Врбаса.Лијепо га је било видјети па да није ни посјецало на Давида.Не знам засто не русите онолике споменике или плоце које стоје крај пута у помен на страдале у саобрацају.Зар ниси свјестан колико смо постали примитивни уклањањем оног Срца које је подсјецало на трагицно изгубљен један млади зивот.Никада ниста ниси рекао против тога него си се цак кандидовао за нови мандат.Ја да сам био на Васем мјесту поднио бих оставку неби цекао крај мандата.Овако примитиван си и не јављај се него се извини свим постеним градјанима Бања луке иза којих ниси стао ни једном једином изјавом.

Name

Јаффа

24.12.2020 14:55

Ето, баш ми га је жао...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урке

24.12.2020 16:11

Браво, бас тако

Name

Реално

24.12.2020 15:02

Радојициц ми је омиљени лик из СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милоао

24.12.2020 16:43

Са студентима права сам био у посјети НСРС и сјели смо на лијеву страну гдје сједи опозиција. Он је дрзао говор студентима који је поцео са салом како смо ми опозиција. То је урадио са толико великом мрзњом и цинизмом да су се неки преселили у десни дио скупстинске сале.

Name

ре

24.12.2020 18:35

Неки други Игор це да води СНСД...

Name

Ре

24.12.2020 15:04

Господин прије свега. Без излива бијеса и шизофреније у односу на члана предсједништва који је пред уласком у политичку прошлост. Хвала Игоре на досадашњем ангажовању, вјерујем да су сва врата (тренутне) опозиције широм отворена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

24.12.2020 16:42

Баш тако. Одмјерен и културан.

Name

Ре ре

24.12.2020 16:42

Баш је заслужио да му буду врата отворена. Ми изгледа имамо болест кратког памћења. Сјетите се само његовог односа према “случају Давид”.

Name

Драган

24.12.2020 21:04

Да,сви коментаришу о њему да нема м.да и сл. ,а човјек је једноставно такав,одмјерен и културан,није конфликтан.Што ни случајно не значи да нема м.да.Много нас жали за таквим градоначелником.Игор је био прави представник нашег града.

Name

Ана

24.12.2020 15:05

Добро цовјек казе од изборне ноци Додик је све конце Бањалуке покупио у своје рука да бих до данасњег дана покупио и опљацкао све стоби се могло да опустосен град преда Драску ,,дзукела какву само бог мозе да казни..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ана

24.12.2020 15:51

Yаyа а да је којим случајем побиједио ћутао би и хвалио своју странку на сав глас

Name

Ветеран за ре

24.12.2020 20:50

Малопре си критиковао радована пази на речник

Name

Борис

24.12.2020 15:06

Ок. Радојичић је први градоначелник послије рата који је направио пар ствари у Б.Луци. за остало је показао да је неспособан. Није ми јасно о каквим успјесима прича у протеклих 22 године, јер их ја лично нисам видио. Само погледајте јавне набавке за зграду владе гдје је ролна т.папира плаћана 10 км или пепељара 100 км у згради гдје је забрањено пушење. Слажем се да то није згријешио Игор лично, али је у многе ствари био дебело уплетен кроз разноразне функције које је обављао као политичар. Ако му се тај криминал није свиђао, зашто је и даље у СНСД-у. Због новца као и већина политичара. Драшко ће имати огроман посао да одради и вјерујем да ће успјети. Кроз смањење плата и помоћника ће створити вишак новца потребан за развој града. Радојичић, јао и њигево претходници , нису довели ни једну озбиљну фирму у Б.Луку да запосле народ, а били су на власти 22 године. Са мало асфалта је мислио ријешити огорченост Бањалучана са СНСД-ом. Не иде то тако. Драшко, 1000 срећа ти желим

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

24.12.2020 15:10

Ријесите се додика бицета најпопуларбија странка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грешка

24.12.2020 21:07

Ми смо и сад најпопуларнија странка.Ако не посјеујеш само овај портал можеш се упознати са чињеницом да смо најбројнији.

Name

Скептик

24.12.2020 15:11

Није фикција да га је коалиција подржавала, то је била истина,подржали су га. Али је фикција да бирачи прате ту коалицију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма да

24.12.2020 15:13

Куд ће већи лешинар од Ранка Лукића а био је твој донатор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Драшка

24.12.2020 15:15

Дозволиш ли Драшко Мркоњичком клану сељачинама Кајо МГ минд , Арагоста , Брани Јанковићу, и осталим сељачинама да покраденим новцем из буџета наставе радити ово што су радили са Радојичићевом влашћу Бањалучани ће те се одма одрећи и отићи ћеш у политички заборав , сав град зна а и ти знаш како је Кајо , Арагоста и остали крали и отимали туда земљишта по Бањалуци ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре за Драшка

24.12.2020 16:40

Слободан Станаревиц Биби одма га се ријеши он је гробар Бањалуке , прво са Интегралом а послије са тим набројаним сељацима је уништио Бањалуку и тај је зло по Бањалуку јбг а Слободан Станковић , Драшко све ти знаш и не дозволи тој битанги да висе буде ту градској скупштини , јбо га Мркоњић и Интеграл

Name

Реално

24.12.2020 15:17

Какав лицемјер, па све те "лисице" како их Радојициц назива су цланови, функционери или финансијери СНСД-а, па са тим новцима, украденим градјанима Бањалуке сте све досадасње изборе купили! Ако Драсков тим за ревизију успије, бар минимално да уради ревизију пословања Градске управе не гине им цца 2000 година затвора, у досадасњим активностина претходне градске власти нема апослутно ниста да је постено урадјено. Од финасирања удрузења градјана, преко спорта и културе до изградње комуналне инфраструктуре апсолутно у свакој марки која је изасла из будзета има криминала или бар неправилности!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Реално

24.12.2020 16:02

Управо тако. Свака част за коментар. Сви знамо како се компромиси праве и како се избори финансирају.

Name

Аааа

24.12.2020 16:59

Тек прање пара са Музејом савремене умјетности,доце маца на вратанца.!

Name

Сале

24.12.2020 15:17

лисице су црвени

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаушанин

24.12.2020 15:19

Остаће запамћено у граду, како народ не изгласа бољег. А побиједише бољи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

24.12.2020 15:20

Оснивај своју странку надај да ти болесник командира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

24.12.2020 15:20

Како послије ови ријечи вјеровати гос Радојичићу ,ако је сад искрен зашто је ћутао а и даље остаје загонетан око бављења политиком и учешћа у Снсд у.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.12.2020 16:48

Важе, као што је радио током цијеле каријере. Када иде добро, онда сам “ја”, када крене лоше, онда су неки други.

Name

Илија

24.12.2020 15:24

Хоће ли пензионер Илија користити "бијели хљеб". Не вјерујем. Њему је увијек мало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лака

24.12.2020 15:25

Што не рече Игоре ко је највећи лисац, због кога си и пао,а што се тиче градске управе ту си у праву, највише личи на кокошињац у којем кокошке воде главну ријеч а не орози...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влад Тепеш

24.12.2020 15:25

Ајде врати се ти на посао бави се својом струком електротехником, а шта кажеш ниси никада радио то. Ништа фатај се села и баште.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

24.12.2020 16:10

Наравно да је радио у струци .за разлику од Драска који нема никакве струке и никад није ниста радио

Name

Ре Влад Тепеш

24.12.2020 17:08

Игор је завршио један од најтежих факултета и радио је у струци , а ти зашути (најбоље је да се не проваљујеш ).

Name

Етехника

24.12.2020 17:35

Тако је, никад нијеу струци радио. Само се бавио политиком од комунисте па даље. И увек ко бива фин и постен . Јес јес аха

Name

реБл

24.12.2020 19:31

Када је то заврсио пред рат ,када је сваки просјецан студент добио диплому ,после рата бавио се пилитиком знаци нема дана рада у струци ,гдје је радио Цајевац,космос то је унистено одмах после рата питајте Мајкицку

Name

Ветеран за ре

24.12.2020 20:51

Све више личиш на милорада хаааааааа

Name

Бања Лука

24.12.2020 15:26

Има ли какве одговорности за уцињену стетуу граду Бања Луци то су милионски износи,не мозе то тако ја идем ја из политицког и јавног зивота а покрали се милиони ,приватизована топлана,земљиста итд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

24.12.2020 15:28

Ако има правде може одмарати само на Туњицама, иза решетака и међу четири зида. И он и најближи му сарадници, због пљачки у којима су учествовали а некима били и идејни креатори. Ако нема правде, онда ништа. Нови су исти као стари и пљачка се наставља...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја па ја

24.12.2020 15:29

Не подрзавам СНСД, цак напротив..., али мислим да је ова ЦОВЈЕК свијетла фигура унутар ове ,,организације,,...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Бањалука

24.12.2020 16:51

Када? Гдје? Колико? Гдје су резултати?

Name

Ре

24.12.2020 16:52

Добро си написао: “Ја па ја.”

Name

Милко

24.12.2020 17:19

У сваком кукољу има жита.

Name

Ре

24.12.2020 17:23

Фуј!!!

Name

Ветеран за ре

24.12.2020 20:53

Нешто си гадљив

Name

Људина

24.12.2020 15:37

Браво Игоре, свака ти је златна. Има нас јос много који су унутар СНСД тако избрисани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

24.12.2020 15:38

Сада прицас о "Лисицама" када си изгубио мјесто градонацелника. Засто то ниси рекао прије избора? Засто не изнесес имена тих "лисица"? Засто не казес да си био уцијењен? Засто, засто, засто? Засто си цутао а пуно тога би могао реци али немас му..а. Стисни петљу, буди цовјек, изнеси све сто знас. То це допринијети да се све "лисице" поохапсе и да заврсе тамо гдје им је мјесто. Да постоји правна дрзава, сада би те требало позвати истразни органи и да казес све сто знас....(тако би то било овдје гдје зивим у дијаспори - Свајцарској) Али ти си гњида и немас му..а да то све казес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.12.2020 17:04

Има лисица на целу Музеја савремене умјетности...која је незаконито добивала паре од Радојцица....а тек санација зграде....итд

Name

Врбас

24.12.2020 15:46

Ко је убио Давида????? Засто му је сметало Давидово срце????

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

24.12.2020 15:52

Послије ове исповиједи, гадис ми се јос висе. Види се да си све знао и видио, али цутао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.12.2020 17:00

Сауцесник.

Name

Ветеран за ре

24.12.2020 20:54

Пази то су велике оптужбе имаш ли доказ

Name

Лаус

24.12.2020 15:57

Сретан и праведан рад новом градонацелнику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Магдалена

24.12.2020 16:05

Лако је лупати кад продје олуја. БОље да цутис и поклопис се. Имао си прилику да говорис и рекао си сто си рекао. Остацес запамцен као слуга беумне политике и краљ дволицности. Не мозе те опрати сто ријека кад си се заглибио у Црквену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сви сте ви

24.12.2020 16:29

Уцесници и сауцесницу пљацке 22 године и никада се не би ни јавили ни сада да имате висе ста пљацкати, то сто има глодјете се као хијене, није довољно па отуда и раскол....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мили Бозе

24.12.2020 16:49

Да изврсна власт са оволико слузбеника са купљеним диплома не функционисе то вец знамо, законодавна са папцима исто тако. ИГОР реце да и судови у односу на моцне приватнике немају никакве сансе.Знаци и судска власт не функционисе.Укратко пропаст зива.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зис

24.12.2020 16:51

Свака част Игоре и све најбоље поздрав из И.Сарајева

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

24.12.2020 16:53

Сматрао сам те једним од ријетких у овој секти злочиначкој да нешто вриједиш,али овом данашњом изјавом видим да си обична јајара. Зашто за вријеме свог четверогодишњег мандата ниједном непомену да постоје ,,лисице'' како кажеш. Знао си да су они главни финансијери твоје секте ,којим сте куповали све. Јеси ли се бојао за своје привилегије или за живот или си исти као и они.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

24.12.2020 17:57

Спомињао је много пута.

Name

Xxx

24.12.2020 16:58

Те лисице су тајкуни. А стало би се и њима у крај да иих Додик није ститио. А они за узврат давали паре у дзеп и за изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отахарин

24.12.2020 17:00

Бијељину, да не помињемо!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

24.12.2020 17:06

Крајње је вријеме wа ОСНУЈЕШ ЗДРАВУ СТРАНКУ иначе постајеш сумљив и ти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

24.12.2020 17:07

Каја дрзи 90% града а лик из мркоњица, преко ноци се обогатио, сад милијардер

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

24.12.2020 17:09

Драско је добио сансу. Пусти ли тајкуне да владају одлетит це прије Радојцица. Досло је до грла. Доста је висе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

24.12.2020 17:13

Лисице су: интеграл, Радишић,Орфеј Јиван сељачина ,Буде, Проинтер, , Арагоста Јарић, Каја, Јанковић и Саво унд Маћо вровци! Сви то знамо и ТАЧНО КАЖЕ ИГОР Р.!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛИЦЕМЈЕР ПОДЛИ

24.12.2020 17:24

ДНО ДНА. СТО НИЈЕ СПРИЈЕЦИО ЈАДРАНКУ СТРКИЦ ИЗ ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД ДА ТРГУЈЕ И УНИСТАВА ДЈЕЦУ? СВЕ ИСТО. ТАМО ТИ У ОЦИ КАЗУ КАКО ЦЕТЕ МУЦИТИ И ДА ИМ НЕ МОЗЕ НИКО ЈЕР ИМАЈУ ПОДРСКУ ТУЗИЛАСТВА И ПОЛИТИКЕ. ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД ЈЕ ЈАСЕНОВАЦ СТА РАДЕ ОД ДЈЕЦЕ И НЕВИНИХ РОДИТЕЉА И СВЕ НАРАВНО УЗ ПОМОЦ ГРАДОНАЦЕЛНИКА И ОКРУЗНОГ ТУЗИЛАСТВА КОЈИ ИХ СТИТЕ И ОБУСТАВЉАЈУ ИСТРАГЕ. УНИСТИЛИ СУ НА СТОТИТЕ НЕВИНЕ ДЈЕЦЕ. ГОРИ СУ ОД ФАСИСТА А И РАДОЈЦИЦ ИМ ЈЕ БИО ПОДРСКА. ЗНА ОН ВЕОМА ДОБРО... ПОЛАКО СВЕ ЦЕ ИЗАЦИ НА ВИДЈЕЛО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

24.12.2020 17:25

Јел то тај сто је ститио убице тудје дјеце? Сто је газио народ због свог интереса? :) :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

24.12.2020 17:30

Тика така тика така. Кад тад це доци на ред да се отвори предмет ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД. На целу са Јадранком Стркиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тик так

24.12.2020 17:38

КАКО ПОСИЈЕС ТАКО ЦЕС И ЗЊЕТИ. СТАРА НАРОДНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

24.12.2020 18:08

Коректан . И он и министар Касиповић се нису слагали са Додиком и хтјели су се одрећи функција али су били уцијењени и вратили се поново . Пријетило је велико слабљење странке .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Солун

24.12.2020 18:54

Цуј неце користити право бијелога хљеба...бахатости и цинизму се уцио од најбољега у томе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

40 Британских обавештајаца...

24.12.2020 18:57

Он је један из тог чопора лисица, а сад као фин...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

24.12.2020 19:04

Опростите му, овај цовјек једноставно није имао кила да се носи са стањем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

24.12.2020 19:45

Зато је и изгубио а реално највисе урадио за бл

Name

За бања луку

24.12.2020 20:40

Требали сте господине Радојицицу изњети пре у јавност ко су ти тајкуни, али сва среца па це они сад стати уз Станивуковица па ценарод сазнати ко су.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран за ре

24.12.2020 20:45

А ти си као човијек

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Бањалука

24.12.2020 21:33

Само нек си отишао и да Бог да се никад више вратио на било какву функцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хмк

25.12.2020 15:38

Знас ли ста је са санацијпм МСУРС-а??? Кров се ради мјесецима, гдје су паре отисле, кад она сто је засјела у фотељу директора, ПУТУЈЕ СТАЛНО, СВАКЕ СЕДМИЦЕ? Ти требас да одговарас за све марифетлуке па тек онда да се пивуцес из јавности, срам те било!

ОДГОВОРИТЕ