I dalje krupni privatni interesi kruže oko grada, kao lisice oko kokošinjca?!

- I dalje krupni privatni interesi kruže oko grada, kao lisice oko kokošinjca. Nova izvršna vlast je stigla, ali se stare lisice neće odmaknuti . kazao je Radojičić.

Republika Srpska 24.12.2020 | 15:08
I dalje krupni privatni interesi kruže oko grada, kao lisice oko kokošinjca?!

Bivši gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić kaže da se, vršeći vlast u protekle četiri godine sukobio sa nekim moćnim privatnim interesima, kojima nikako nije odgovaralo da nastavi mandat.

"Biće veoma bitno i interesantno pratiti u narednom mandatu stavove i odluke novog gradonačelnika i gradske vlasti na krupnim imovinskim pitanjima i sudskim postupcima u kojima grad učestvuje. I dalje krupni privatni interesi kruže oko grada, kao lisice oko kokošinjca. Nova izvršna vlast je stigla, ali se stare lisice neće odmaknuti", kazao je Radojičić u intervjuu banjalučkim Nezavisnim novinama.

On naglašava da je u protekle četiri godine vodio tešku bitku za zaštitu gradskih interesa u krupnim imovinskim sporovima, koji na našim sudovima, u sudaru sa moćnim privatnim interesima, gotovo da nemaju nikakve šanse.

"Dakle, tumačenje rezultata izbora zahtijeva da se dobro zamislite. Neki odgovori će se kazati i u budućnosti, ako budete pratili sve odjeke i posljedice ovakvog ishoda izbora u Banjaluci na sve domaće nivoe i na regionalni kontekst", kazao je on.

Upitan zbog čega ga nije bilo u javnosti od izbora, on kaže da je primarni politički razlog da je SNSD reagovao burno.

"Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je 15. novembra uveče javno smijenio i raspustio Gradski odbor u Banjaluci. Lično smatram da je to bio nepotreban potez, u afektu, kao i neke izjave nakon izbora. Ta odluka o egzemplarnoj smjeni, odnosno raspuštanju, nakon dugogodišnje saradnje i niza uspjeha koje sam lično u proteklih dvadesetak godina donio SNSD-u, za mene je bila veoma razočaravajuća", kaže Radjičić i dodaje da bi se ionako nakon ovakvog izbornog rezultata sa svojim saradnicima povukao sa čela Gradske organizacije SNSD-a.

"Predsjednik SNSD-a, po Statutu, ima pravo na raspuštanje Opštinskog, odnosno Gradskog odbora, tako da je odlukom u izbornoj noći stvorena i nova politička situacija u samom SNSD-u, te ja više nisam ni predstavljao Gradsku organizaciju SNSD-a. Nakon ovoga nije bilo više nikakvih aktivnosti raspuštenog Gradskog odbora, kao ni prilike za političko djelovanje i oglašavanje u ime Gradske organizacije SNSD-a", rekao je Radojičić.

Komentarišući koaliciju koja je stajala iza njega kao kandidata za gradonačelnika, on kaže da je očito da je to bila fikcija.

"Blok partija Vidovdanske koalicije je očekivano dobio gotovo dvije trećine glasova svih Banjalučana za odbornike, a zajednički kandidat za gradonačelnika znatno manje. Razlika je veća od 15.000 glasova. Dakle, iskrene podrške nije bilo. Čak suprotno, nije to bio ni pasivni odgovor, već se iz koalicionih redova glasalo za protivkandidata", kaže Radojičić.

Za njega lično, "Vidovdanska koalicija" više ne postoji jer nisu ostvareni najbitniji elementi sklopljenog sporazuma.

"Naravno, lokalni SNSD, pod nekim drugim vođstvom, može sada sklapati i vidim da sklapa slične koalicione dogovore, nakon izbora. Lično sam vrlo nepovjerljiv i oko postizbornog dogovora, nakon ovakvog predizbornog iskustva. Ovo je i upozoravajuće iskustvo na neiskrene odnose na drugim nivoima vlasti i u drugim lokalnim zajednicama. Ne treba amnestirati ni sve dijelove SNSD-a, koji su neke lične animozitete pretpostavili zajedničkom interesu", kazao je Radojičić.

Inače, on je danas predao dužnost novom gradonačelniku Drašku Stanivukoviću, kome od danas teče mandat prvog čovjeka Banjaluke.

Radojičić kaže da više nema ni konkretnog političkog zaduženja i da nakon primopredaje dužnosti ide kući.

"Trebaće mi i nadam se da ću imati priliku za odmor, nakon četiri izuzetno naporne godine, u kojima sam i privatni i porodični život potpuno bio podredio poslovima gradonačelnika. Taj odmor od politike i javnosti može da bude i veoma dug", kazao je Radojičić, koji navodi da neće koristiti ni pravo"bijelog hljeba", koje ima nakon isteka mandata.

(BN)

Komentari / 82

Ostavite komentar
Name

Ris

24.12.2020 14:54

Cim spominje dug odmor i cim ima petlju da kaze prvi put kako je Dodik napravio neku gresku, mislim da je svima jasno da je sa njegovim djelovanjem u SNSD-u zavrseno!

ODGOVORITE
Name

Re

24.12.2020 16:40

Sad se sjetio. Da je ponovo izabran, pričao bi drugu priču i nastavio put prethodne četiri godine.

Name

Za re

24.12.2020 19:09

Odlican odgovor

Name

Veteran za re

24.12.2020 20:47

Sam sebi odgovaraš

Name

!

25.12.2020 07:28

Jel' još neko vjeruje da se stanje u RS ne može popraviti samo ako se uvede za početak zakon o porijeklu imovine i ako stane u kraj bahaćenju!!! ?

Name

Nostradamus

25.12.2020 08:00

E moj Igore bolje da se ne javljas.Koliko je poruseno pomena na Davida da nisi ni jednom rekao bilo sta protiv toga.Ja se samo pitam sta je smetalo ono cvjetno srce kraj Vrbasa.Lijepo ga je bilo vidjeti pa da nije ni posjecalo na Davida.Ne znam zasto ne rusite onolike spomenike ili ploce koje stoje kraj puta u pomen na stradale u saobracaju.Zar nisi svjestan koliko smo postali primitivni uklanjanjem onog Srca koje je podsjecalo na tragicno izgubljen jedan mladi zivot.Nikada nista nisi rekao protiv toga nego si se cak kandidovao za novi mandat.Ja da sam bio na Vasem mjestu podnio bih ostavku nebi cekao kraj mandata.Ovako primitivan si i ne javljaj se nego se izvini svim postenim gradjanima Banja luke iza kojih nisi stao ni jednom jedinom izjavom.

Name

Jaffa

24.12.2020 14:55

Eto, baš mi ga je žao...

ODGOVORITE
Name

Urke

24.12.2020 16:11

Bravo, bas tako

Name

Realno

24.12.2020 15:02

Radojicic mi je omiljeni lik iz SNSD.

ODGOVORITE
Name

miloao

24.12.2020 16:43

Sa studentima prava sam bio u posjeti NSRS i sjeli smo na lijevu stranu gdje sjedi opozicija. On je drzao govor studentima koji je poceo sa salom kako smo mi opozicija. To je uradio sa toliko velikom mrznjom i cinizmom da su se neki preselili u desni dio skupstinske sale.

Name

re

24.12.2020 18:35

Neki drugi Igor ce da vodi SNSD...

Name

Re

24.12.2020 15:04

Gospodin prije svega. Bez izliva bijesa i šizofrenije u odnosu na člana predsjedništva koji je pred ulaskom u političku prošlost. Hvala Igore na dosadašnjem angažovanju, vjerujem da su sva vrata (trenutne) opozicije širom otvorena.

ODGOVORITE
Name

Бањалучанин

24.12.2020 16:42

Баш тако. Одмјерен и културан.

Name

Re re

24.12.2020 16:42

Baš je zaslužio da mu budu vrata otvorena. Mi izgleda imamo bolest kratkog pamćenja. Sjetite se samo njegovog odnosa prema “slučaju David”.

Name

Dragan

24.12.2020 21:04

Da,svi komentarišu o njemu da nema m.da i sl. ,a čovjek je jednostavno takav,odmjeren i kulturan,nije konfliktan.Što ni slučajno ne znači da nema m.da.Mnogo nas žali za takvim gradonačelnikom.Igor je bio pravi predstavnik našeg grada.

Name

Ana

24.12.2020 15:05

Dobro covjek kaze od izborne noci Dodik je sve konce Banjaluke pokupio u svoje ruka da bih do danasnjeg dana pokupio i opljackao sve stobi se moglo da opustosen grad preda Drasku ,,dzukela kakvu samo bog moze da kazni..

ODGOVORITE
Name

Re Ana

24.12.2020 15:51

Yaya a da je kojim slučajem pobijedio ćutao bi i hvalio svoju stranku na sav glas

Name

Veteran za re

24.12.2020 20:50

Malopre si kritikovao radovana pazi na rečnik

Name

Boris

24.12.2020 15:06

Ok. Radojičić je prvi gradonačelnik poslije rata koji je napravio par stvari u B.Luci. za ostalo je pokazao da je nesposoban. Nije mi jasno o kakvim uspjesima priča u proteklih 22 godine, jer ih ja lično nisam vidio. Samo pogledajte javne nabavke za zgradu vlade gdje je rolna t.papira plaćana 10 km ili pepeljara 100 km u zgradi gdje je zabranjeno pušenje. Slažem se da to nije zgriješio Igor lično, ali je u mnoge stvari bio debelo upleten kroz raznorazne funkcije koje je obavljao kao političar. Ako mu se taj kriminal nije sviđao, zašto je i dalje u SNSD-u. Zbog novca kao i većina političara. Draško će imati ogroman posao da odradi i vjerujem da će uspjeti. Kroz smanjenje plata i pomoćnika će stvoriti višak novca potreban za razvoj grada. Radojičić, jao i njigevo prethodnici , nisu doveli ni jednu ozbiljnu firmu u B.Luku da zaposle narod, a bili su na vlasti 22 godine. Sa malo asfalta je mislio riješiti ogorčenost Banjalučana sa SNSD-om. Ne ide to tako. Draško, 1000 sreća ti želim

ODGOVORITE
Name

borac

24.12.2020 15:10

Rijesite se dodika biceta najpopularbija stranka.

ODGOVORITE
Name

Greška

24.12.2020 21:07

Mi smo i sad najpopularnija stranka.Ako ne posjeuješ samo ovaj portal možeš se upoznati sa činjenicom da smo najbrojniji.

Name

Skeptik

24.12.2020 15:11

Nije fikcija da ga je koalicija podržavala, to je bila istina,podržali su ga. Ali je fikcija da birači prate tu koaliciju.

ODGOVORITE
Name

Ma da

24.12.2020 15:13

Kud će veći lešinar od Ranka Lukića a bio je tvoj donator.

ODGOVORITE
Name

Za Draška

24.12.2020 15:15

Dozvoliš li Draško Mrkonjičkom klanu seljačinama Kajo MG mind , Aragosta , Brani Jankoviću, i ostalim seljačinama da pokradenim novcem iz budžeta nastave raditi ovo što su radili sa Radojičićevom vlašću Banjalučani će te se odma odreći i otići ćeš u politički zaborav , sav grad zna a i ti znaš kako je Kajo , Aragosta i ostali krali i otimali tuda zemljišta po Banjaluci ....

ODGOVORITE
Name

Re za Draška

24.12.2020 16:40

Slobodan Stanarevic Bibi odma ga se riješi on je grobar Banjaluke , prvo sa Integralom a poslije sa tim nabrojanim seljacima je uništio Banjaluku i taj je zlo po Banjaluku jbg a Slobodan Stanković , Draško sve ti znaš i ne dozvoli toj bitangi da vise bude tu gradskoj skupštini , jbo ga Mrkonjić i Integral

Name

Realno

24.12.2020 15:17

Kakav licemjer, pa sve te "lisice" kako ih Radojicic naziva su clanovi, funkcioneri ili finansijeri SNSD-a, pa sa tim novcima, ukradenim gradjanima Banjaluke ste sve dosadasnje izbore kupili! Ako Draskov tim za reviziju uspije, bar minimalno da uradi reviziju poslovanja Gradske uprave ne gine im cca 2000 godina zatvora, u dosadasnjim aktivnostina prethodne gradske vlasti nema aposlutno nista da je posteno uradjeno. Od finasiranja udruzenja gradjana, preko sporta i kulture do izgradnje komunalne infrastrukture apsolutno u svakoj marki koja je izasla iz budzeta ima kriminala ili bar nepravilnosti!

ODGOVORITE
Name

Re Realno

24.12.2020 16:02

Upravo tako. Svaka čast za komentar. Svi znamo kako se kompromisi prave i kako se izbori finansiraju.

Name

Aaaa

24.12.2020 16:59

Tek pranje para sa Muzejom savremene umjetnosti,doce maca na vratanca.!

Name

Sale

24.12.2020 15:17

lisice su crveni

ODGOVORITE
Name

Лаушанин

24.12.2020 15:19

Остаће запамћено у граду, како народ не изгласа бољег. А побиједише бољи.

ODGOVORITE
Name

mislim

24.12.2020 15:20

Osnivaj svoju stranku nadaj da ti bolesnik komandira.

ODGOVORITE
Name

Мирослав

24.12.2020 15:20

Како послије ови ријечи вјеровати гос Радојичићу ,ако је сад искрен зашто је ћутао а и даље остаје загонетан око бављења политиком и учешћа у Снсд у.

ODGOVORITE
Name

Re

24.12.2020 16:48

Važe, kao što je radio tokom cijele karijere. Kada ide dobro, onda sam “ja”, kada krene loše, onda su neki drugi.

Name

Ilija

24.12.2020 15:24

Hoće li penzioner Ilija koristiti "bijeli hljeb". Ne vjerujem. Njemu je uvijek malo.

ODGOVORITE
Name

Laka

24.12.2020 15:25

Što ne reče Igore ko je najveći lisac, zbog koga si i pao,a što se tiče gradske uprave tu si u pravu, najviše liči na kokošinjac u kojem kokoške vode glavnu riječ a ne orozi...

ODGOVORITE
Name

Vlad Tepeš

24.12.2020 15:25

Ajde vrati se ti na posao bavi se svojom strukom elektrotehnikom, a šta kažeš nisi nikada radio to. Ništa fataj se sela i bašte.

ODGOVORITE
Name

Banjaluka

24.12.2020 16:10

Naravno da je radio u struci .za razliku od Draska koji nema nikakve struke i nikad nije nista radio

Name

Re Vlad Tepeš

24.12.2020 17:08

Igor je završio jedan od najtežih fakulteta i radio je u struci , a ti zašuti (najbolje je da se ne provaljuješ ).

Name

Etehnika

24.12.2020 17:35

Tako je, nikad nijeu struci radio. Samo se bavio politikom od komuniste pa dalje. I uvek ko biva fin i posten . Jes jes aha

Name

reBl

24.12.2020 19:31

Kada je to zavrsio pred rat ,kada je svaki prosjecan student dobio diplomu ,posle rata bavio se pilitikom znaci nema dana rada u struci ,gdje je radio Cajevac,kosmos to je unisteno odmah posle rata pitajte Majkicku

Name

Veteran za re

24.12.2020 20:51

Sve više ličiš na milorada haaaaaaaa

Name

Banja Luka

24.12.2020 15:26

Ima li kakve odgovornosti za ucinjenu stetuu gradu Banja Luci to su milionski iznosi,ne moze to tako ja idem ja iz politickog i javnog zivota a pokrali se milioni ,privatizovana toplana,zemljista itd

ODGOVORITE
Name

Pravda

24.12.2020 15:28

Ako ima pravde može odmarati samo na Tunjicama, iza rešetaka i među četiri zida. I on i najbliži mu saradnici, zbog pljački u kojima su učestvovali a nekima bili i idejni kreatori. Ako nema pravde, onda ništa. Novi su isti kao stari i pljačka se nastavlja...

ODGOVORITE
Name

Ja pa ja

24.12.2020 15:29

Ne podrzavam SNSD, cak naprotiv..., ali mislim da je ova COVJEK svijetla figura unutar ove ,,organizacije,,...

ODGOVORITE
Name

Re Banjaluka

24.12.2020 16:51

Kada? Gdje? Koliko? Gdje su rezultati?

Name

Re

24.12.2020 16:52

Dobro si napisao: “Ja pa ja.”

Name

Milko

24.12.2020 17:19

U svakom kukolju ima žita.

Name

Re

24.12.2020 17:23

Fuj!!!

Name

Veteran za re

24.12.2020 20:53

Nešto si gadljiv

Name

Ljudina

24.12.2020 15:37

Bravo Igore, svaka ti je zlatna. Ima nas jos mnogo koji su unutar SNSD tako izbrisani.

ODGOVORITE
Name

Igor

24.12.2020 15:38

Sada pricas o "Lisicama" kada si izgubio mjesto gradonacelnika. Zasto to nisi rekao prije izbora? Zasto ne izneses imena tih "lisica"? Zasto ne kazes da si bio ucijenjen? Zasto, zasto, zasto? Zasto si cutao a puno toga bi mogao reci ali nemas mu..a. Stisni petlju, budi covjek, iznesi sve sto znas. To ce doprinijeti da se sve "lisice" poohapse i da zavrse tamo gdje im je mjesto. Da postoji pravna drzava, sada bi te trebalo pozvati istrazni organi i da kazes sve sto znas....(tako bi to bilo ovdje gdje zivim u dijaspori - Svajcarskoj) Ali ti si gnjida i nemas mu..a da to sve kazes.

ODGOVORITE
Name

Re

24.12.2020 17:04

Ima lisica na celu Muzeja savremene umjetnosti...koja je nezakonito dobivala pare od Radojcica....a tek sanacija zgrade....itd

Name

Vrbas

24.12.2020 15:46

Ko je ubio Davida????? Zasto mu je smetalo Davidovo srce????

ODGOVORITE
Name

BL

24.12.2020 15:52

Poslije ove ispovijedi, gadis mi se jos vise. Vidi se da si sve znao i vidio, ali cutao.

ODGOVORITE
Name

Re

24.12.2020 17:00

Saucesnik.

Name

Veteran za re

24.12.2020 20:54

Pazi to su velike optužbe imaš li dokaz

Name

Laus

24.12.2020 15:57

Sretan i pravedan rad novom gradonacelniku.

ODGOVORITE
Name

Magdalena

24.12.2020 16:05

Lako je lupati kad prodje oluja. BOlje da cutis i poklopis se. Imao si priliku da govoris i rekao si sto si rekao. Ostaces zapamcen kao sluga beumne politike i kralj dvolicnosti. Ne moze te oprati sto rijeka kad si se zaglibio u Crkvenu.

ODGOVORITE
Name

Svi ste vi

24.12.2020 16:29

Ucesnici i saucesnicu pljacke 22 godine i nikada se ne bi ni javili ni sada da imate vise sta pljackati, to sto ima glodjete se kao hijene, nije dovoljno pa otuda i raskol....

ODGOVORITE
Name

Mili Boze

24.12.2020 16:49

Da izvrsna vlast sa ovoliko sluzbenika sa kupljenim diploma ne funkcionise to vec znamo, zakonodavna sa papcima isto tako. IGOR rece da i sudovi u odnosu na mocne privatnike nemaju nikakve sanse.Znaci i sudska vlast ne funkcionise.Ukratko propast ziva.

ODGOVORITE
Name

Zis

24.12.2020 16:51

Svaka čast Igore i sve najbolje pozdrav iz I.Sarajeva

ODGOVORITE
Name

Dragan

24.12.2020 16:53

Smatrao sam te jednim od rijetkih u ovoj sekti zločinačkoj da nešto vrijediš,ali ovom današnjom izjavom vidim da si obična jajara. Zašto za vrijeme svog četverogodišnjeg mandata nijednom nepomenu da postoje ,,lisice'' kako kažeš. Znao si da su oni glavni finansijeri tvoje sekte ,kojim ste kupovali sve. Jesi li se bojao za svoje privilegije ili za život ili si isti kao i oni.

ODGOVORITE
Name

Bl

24.12.2020 17:57

Spominjao je mnogo puta.

Name

Xxx

24.12.2020 16:58

Te lisice su tajkuni. A stalo bi se i njima u kraj da iih Dodik nije stitio. A oni za uzvrat davali pare u dzep i za izbore.

ODGOVORITE
Name

Otaharin

24.12.2020 17:00

Bijeljinu, da ne pominjemo!!!

ODGOVORITE
Name

Boris

24.12.2020 17:06

Krajnje je vrijeme wa OSNUJEŠ ZDRAVU STRANKU inače postaješ sumljiv i ti!

ODGOVORITE
Name

Mladen

24.12.2020 17:07

Kaja drzi 90% grada a lik iz mrkonjica, preko noci se obogatio, sad milijarder

ODGOVORITE
Name

Mile

24.12.2020 17:09

Drasko je dobio sansu. Pusti li tajkune da vladaju odletit ce prije Radojcica. Doslo je do grla. Dosta je vise...

ODGOVORITE
Name

Jovan

24.12.2020 17:13

Lisice su: integral, Radišić,Orfej Jivan seljačina ,Bude, Prointer, , Aragosta Jarić, Kaja, Janković i Savo und Maćo vrovci! Svi to znamo i TAČNO KAŽE IGOR R.!

ODGOVORITE
Name

LICEMJER PODLI

24.12.2020 17:24

DNO DNA. STO NIJE SPRIJECIO JADRANKU STRKIC IZ CENTRA ZA SOCIJALNI RAD DA TRGUJE I UNISTAVA DJECU? SVE ISTO. TAMO TI U OCI KAZU KAKO CETE MUCITI I DA IM NE MOZE NIKO JER IMAJU PODRSKU TUZILASTVA I POLITIKE. CENTAR ZA SOCIJALNI RAD JE JASENOVAC STA RADE OD DJECE I NEVINIH RODITELJA I SVE NARAVNO UZ POMOC GRADONACELNIKA I OKRUZNOG TUZILASTVA KOJI IH STITE I OBUSTAVLJAJU ISTRAGE. UNISTILI SU NA STOTITE NEVINE DJECE. GORI SU OD FASISTA A I RADOJCIC IM JE BIO PODRSKA. ZNA ON VEOMA DOBRO... POLAKO SVE CE IZACI NA VIDJELO.

ODGOVORITE
Name

Marko

24.12.2020 17:25

Jel to taj sto je stitio ubice tudje djece? Sto je gazio narod zbog svog interesa? :) :)

ODGOVORITE
Name

Dragan

24.12.2020 17:30

Tika taka tika taka. Kad tad ce doci na red da se otvori predmet CENTAR ZA SOCIJALNI RAD. Na celu sa Jadrankom Strkic.

ODGOVORITE
Name

Tik tak

24.12.2020 17:38

KAKO POSIJES TAKO CES I ZNJETI. STARA NARODNA.

ODGOVORITE
Name

...

24.12.2020 18:08

Korektan . I on i ministar Kasipović se nisu slagali sa Dodikom i htjeli su se odreći funkcija ali su bili ucijenjeni i vratili se ponovo . Prijetilo je veliko slabljenje stranke .

ODGOVORITE
Name

Solun

24.12.2020 18:54

Cuj nece koristiti pravo bijeloga hljeba...bahatosti i cinizmu se ucio od najboljega u tome.

ODGOVORITE
Name

40 Britanskih obaveštajaca...

24.12.2020 18:57

On je jedan iz tog čopora lisica, a sad kao fin...

ODGOVORITE
Name

Realno

24.12.2020 19:04

Oprostite mu, ovaj covjek jednostavno nije imao kila da se nosi sa stanjem

ODGOVORITE
Name

Goran

24.12.2020 19:45

Zato je i izgubio a realno najvise uradio za bl

Name

Za banja luku

24.12.2020 20:40

Trebali ste gospodine Radojicicu iznjeti pre u javnost ko su ti tajkuni, ali sva sreca pa ce oni sad stati uz Stanivukovica pa cenarod saznati ko su.

ODGOVORITE
Name

Veteran za re

24.12.2020 20:45

A ti si kao čovijek

ODGOVORITE
Name

Milan Banjaluka

24.12.2020 21:33

Samo nek si otišao i da Bog da se nikad više vratio na bilo kakvu funkciju.

ODGOVORITE
Name

Hmk

25.12.2020 15:38

Znas li sta je sa sanacijpm MSURS-a??? Krov se radi mjesecima, gdje su pare otisle, kad ona sto je zasjela u fotelju direktora, PUTUJE STALNO, SVAKE SEDMICE? Ti trebas da odgovaras za sve marifetluke pa tek onda da se pivuces iz javnosti, sram te bilo!

ODGOVORITE