Награда за серију „Кости“

Серија "Кости" коју ће БН телевизија ускоро емитовати у свом програму, добила је још једну важну награду!

Република Српска 24.12.2020 | 15:31
Награда за серију „Кости“

Пројекат „Босонога продукције“ из Бањалуке и Радио-телевизије Србије, након изузетно успјешне премијере у Србији, те бројних позитивних критика струке и јавности, наставља низати успјехе, а још једна похвала стиже од Асоцијације сниматеља и сниматељица у БиХ.

На недавно одржаној додјели награда Јан Асоцијације сниматеља и сниматељица у БиХ додијељена су признања у шест категорија – играни филм, ТВ/играна серија, документарни филм, студентски филм, рекламни видео и музички спот, те специјална награда за сарадњу са сектором камере. Трочлани жири у саставу: директор фотографије Драго Реснер, редитељ Нермин Хамзагић и директор фотографије Драшко Гајић, је најбољим сниматељским радом у категорији “ТВ/играна серија” прогласио рад Саше Петковића и Драгана Радетића на серији “Кости”.

Овом наградом Петковић и Радетић настављају успјешну сарадњу са ауторским тимом “Босонога продукције”, будући да су и за први дио ове бањалучке трилогије, серију “Месо”, освојили исто признање. У питању је струковна награда и додјељују је колеге сниматељи и сниматељице, па је тиме, за њих, њена вриједност јос већа.

“Велика нам је част што већ други пут добијамо признање за наш рад у овој категорији. Уложили смо велики труд и енергију у ‘Кости’ заједно са цијелом екипом која је радила на серији, тако да је ова награда само потврда да смо успјели и да труд није био узалудан”, рекао је Петковић.

„Босонога продукција“, бројним пројектима, реализованим у претходним годинама, позиционира Бањалуку као нову филмску дестинацију.

“Ово је још један доказ да Бањалука и Република Српска имају потенцијала и да су се уписали на филмску мапу региона”, рекао је Радетић.

Серију "Кости" гледаоци ће моћи да прате на програму БН телевизије од првог јануара, у 21 х.

(БН/Босонога)