Nagrada za seriju „Kosti“

Serija "Kosti" koju će BN televizija uskoro emitovati u svom programu, dobila je još jednu važnu nagradu!

Republika Srpska 24.12.2020 | 15:31
Nagrada za seriju „Kosti“

Projekat „Bosonoga produkcije“ iz Banjaluke i Radio-televizije Srbije, nakon izuzetno uspješne premijere u Srbiji, te brojnih pozitivnih kritika struke i javnosti, nastavlja nizati uspjehe, a još jedna pohvala stiže od Asocijacije snimatelja i snimateljica u BiH.

Na nedavno održanoj dodjeli nagrada Jan Asocijacije snimatelja i snimateljica u BiH dodijeljena su priznanja u šest kategorija – igrani film, TV/igrana serija, dokumentarni film, studentski film, reklamni video i muzički spot, te specijalna nagrada za saradnju sa sektorom kamere. Tročlani žiri u sastavu: direktor fotografije Drago Resner, reditelj Nermin Hamzagić i direktor fotografije Draško Gajić, je najboljim snimateljskim radom u kategoriji “TV/igrana serija” proglasio rad Saše Petkovića i Dragana Radetića na seriji “Kosti”.

Ovom nagradom Petković i Radetić nastavljaju uspješnu saradnju sa autorskim timom “Bosonoga produkcije”, budući da su i za prvi dio ove banjalučke trilogije, seriju “Meso”, osvojili isto priznanje. U pitanju je strukovna nagrada i dodjeljuju je kolege snimatelji i snimateljice, pa je time, za njih, njena vrijednost jos veća.

“Velika nam je čast što već drugi put dobijamo priznanje za naš rad u ovoj kategoriji. Uložili smo veliki trud i energiju u ‘Kosti’ zajedno sa cijelom ekipom koja je radila na seriji, tako da je ova nagrada samo potvrda da smo uspjeli i da trud nije bio uzaludan”, rekao je Petković.

„Bosonoga produkcija“, brojnim projektima, realizovanim u prethodnim godinama, pozicionira Banjaluku kao novu filmsku destinaciju.

“Ovo je još jedan dokaz da Banjaluka i Republika Srpska imaju potencijala i da su se upisali na filmsku mapu regiona”, rekao je Radetić.

Seriju "Kosti" gledaoci će moći da prate na programu BN televizije od prvog januara, u 21 h.

(BN/Bosonoga)