ЦГ: Угоститељи најавили протесте током празника

Удружење угоститеља Црне Горе саопштило је да њихови чланови, власници угоститељских објеката, неће поштовати нове мјере донијете у циљу спречавања ширења вируса корона.

Регион 24.12.2020 | 07:13
ЦГ: Угоститељи најавили протесте током празника

Иако је важећим мјерама угоститељским објектима, изузев хотела, забрањен рад 24, 25, 30. и 31. децембра, као и 1, 2, 6, 7. и 8. јануара, из Удружења угоститеља је најављено да ће њихови чланови 24. и 25. децембра послије 16 часова отворити своје објекте.

За 28. децембар најавили су масовни протест испред зграде Владе Црне Горе због последњих мера Министарства здравља, ако до њихове измјене не дође наредних дана.

Како преносе подгорички медији, угоститељи захтијевају да им се омогући нормално обављање делатности за вријеме празника, у складу са постојећом ситуацијом.

Саопштили су да ће се сутра окупити испред катедрале Св Трипуна у Котору, да би честитати празник припадницима католичке вероисповјести, али и показали солидарност са свим угоститељима у Црној Гори у овим тешким временима.

"Најновије мјере Министарства здравља донијете су без икакве консултације и сарадње са приватним сектором, конкретно сектором туризма и угоститељства, а директно се односе и највише погађају управо тај сегмент привреде", каже се у саопштењу.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ови

24.12.2020 06:31

Ови мисле дошла је нова власт па сада ћемо моћи радити шта хоћемо?? Да не буде по леђима пендрек праши напријед наши наши!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

24.12.2020 06:32

Само тразите да вам се уплати по 5.000еур унапријед,и онда слободно нек затварају колико хоце.А они би да вас промет резу максимално,а њихова плата остаје неокрзнута.Засто се не одрекну дијела своје плате и не подијеле угоститељима,хотелијерима и свима којима су овим ретардираним мјерама утицали на промет...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

24.12.2020 08:53

Тржиште сада неће кафане. Такав је моменат. Стрпљења мало и више разумевања за појам вируса. Треба се сетити како је јадни народ у прошлим добима пролазио и како се мучио. А нама вакцина на вратима, хране шта желиш, живимо већином у добрим кућама, мало или ништа не радимо и џаба. Јаук, јаук и јаук. А сами не знамо зашто.