CG: Ugostitelji najavili proteste tokom praznika

Udruženje ugostitelja Crne Gore saopštilo je da njihovi članovi, vlasnici ugostiteljskih objekata, neće poštovati nove mjere donijete u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

Region 24.12.2020 | 07:13
CG: Ugostitelji najavili proteste tokom praznika

Iako je važećim mjerama ugostiteljskim objektima, izuzev hotela, zabranjen rad 24, 25, 30. i 31. decembra, kao i 1, 2, 6, 7. i 8. januara, iz Udruženja ugostitelja je najavljeno da će njihovi članovi 24. i 25. decembra poslije 16 časova otvoriti svoje objekte.

Za 28. decembar najavili su masovni protest ispred zgrade Vlade Crne Gore zbog poslednjih mera Ministarstva zdravlja, ako do njihove izmjene ne dođe narednih dana.

Kako prenose podgorički mediji, ugostitelji zahtijevaju da im se omogući normalno obavljanje delatnosti za vrijeme praznika, u skladu sa postojećom situacijom.

Saopštili su da će se sutra okupiti ispred katedrale Sv Tripuna u Kotoru, da bi čestitati praznik pripadnicima katoličke veroispovjesti, ali i pokazali solidarnost sa svim ugostiteljima u Crnoj Gori u ovim teškim vremenima.

"Najnovije mjere Ministarstva zdravlja donijete su bez ikakve konsultacije i saradnje sa privatnim sektorom, konkretno sektorom turizma i ugostiteljstva, a direktno se odnose i najviše pogađaju upravo taj segment privrede", kaže se u saopštenju.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ovi

24.12.2020 07:31

Ovi misle došla je nova vlast pa sada ćemo moći raditi šta hoćemo?? Da ne bude po leđima pendrek praši naprijed naši naši!?

ODGOVORITE
Name

Andric

24.12.2020 07:32

Samo trazite da vam se uplati po 5.000eur unaprijed,i onda slobodno nek zatvaraju koliko hoce.A oni bi da vas promet rezu maksimalno,a njihova plata ostaje neokrznuta.Zasto se ne odreknu dijela svoje plate i ne podijele ugostiteljima,hotelijerima i svima kojima su ovim retardiranim mjerama uticali na promet...

ODGOVORITE
Name

Nada

24.12.2020 09:53

Tržište sada neće kafane. Takav je momenat. Strpljenja malo i više razumevanja za pojam virusa. Treba se setiti kako je jadni narod u prošlim dobima prolazio i kako se mučio. A nama vakcina na vratima, hrane šta želiš, živimo većinom u dobrim kućama, malo ili ništa ne radimo i džaba. Jauk, jauk i jauk. A sami ne znamo zašto.