Сарадњу БиХ и Бјелорусије подићи на виши ниво

 Члан парламентарне Групе пријатељства за Средњу и Источну Европу Младен Босић разговарао је данас са амбасадором Бјелорусије за Босну и Херцеговину Александром Пономаревом.

Босна и Херцеговина 23.12.2020 | 16:53
Сарадњу БиХ и Бјелорусије подићи на виши ниво

Господа Босић и Пономарев сагласили су се да је неопходно чинити више како би се свеукупна сарадња Босне и Херцеговине и Бјелорусије као двије пријатељске земље подигла на знатно виши ниво. При томе је посебно истакнуто да постоји велики неискориштен простор за привредну сарадњу и да би и извршне власти и привредне асоцијације требале додатно радити на размјени информација и повезивању бизнисмена.

Свакако, данас је наглашена и потреба да се отвара простор за сарадњу БиХ и Бјелорусије у сфери образовања, науке, културе и спорта.

У разговору је констатовано да између парламената Бјелорусије и БиХ постоје успостављене везе али тек повремена комуникација.

Стога би, како је речено, било важно интензивирати сарадњу између група пријатељства али и парламентарних радних тијела што је одлична подлога за ширење свеукупних односа.

Током разговора, размијењене су и информације о ситуацији изазваној пандемијом корона вируса и предстојећој имунизацији грађана двије земље, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Са амбасадором Бјелорусије за Босну и Херцеговину Александром Пономаревом раазговарао је и предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија. На том састанку је било ријечи о актуелној политичкој и економској ситуацији у БиХ и региону, са посебним освртом на посљедице изазване пандемијом вируса корона и превазилажење проблема илегалних миграција, саопштено је из Савјета министара.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ВД

23.12.2020 16:43

Обавезно да се увезу ова два економска дива.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

23.12.2020 17:32

Лукасенко и Лактасенко два Диктатора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Препорука

23.12.2020 18:09

Само дарујте фласу сљиве, али домаце, и то је то! На том снивоу је вецима политицара из БиХ.

ОДГОВОРИТЕ