Saradnju BiH i Bjelorusije podići na viši nivo

 Član parlamentarne Grupe prijateljstva za Srednju i Istočnu Evropu Mladen Bosić razgovarao je danas sa ambasadorom Bjelorusije za Bosnu i Hercegovinu Aleksandrom Ponomarevom.

Bosna i Hercegovina 23.12.2020 | 16:53
Saradnju BiH i Bjelorusije podići na viši nivo

Gospoda Bosić i Ponomarev saglasili su se da je neophodno činiti više kako bi se sveukupna saradnja Bosne i Hercegovine i Bjelorusije kao dvije prijateljske zemlje podigla na znatno viši nivo. Pri tome je posebno istaknuto da postoji veliki neiskorišten prostor za privrednu saradnju i da bi i izvršne vlasti i privredne asocijacije trebale dodatno raditi na razmjeni informacija i povezivanju biznismena.

Svakako, danas je naglašena i potreba da se otvara prostor za saradnju BiH i Bjelorusije u sferi obrazovanja, nauke, kulture i sporta.

U razgovoru je konstatovano da između parlamenata Bjelorusije i BiH postoje uspostavljene veze ali tek povremena komunikacija.

Stoga bi, kako je rečeno, bilo važno intenzivirati saradnju između grupa prijateljstva ali i parlamentarnih radnih tijela što je odlična podloga za širenje sveukupnih odnosa.

Tokom razgovora, razmijenjene su i informacije o situaciji izazvanoj pandemijom korona virusa i predstojećoj imunizaciji građana dvije zemlje, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Sa ambasadorom Bjelorusije za Bosnu i Hercegovinu Aleksandrom Ponomarevom raazgovarao je i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija. Na tom sastanku je bilo riječi o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regionu, sa posebnim osvrtom na posljedice izazvane pandemijom virusa korona i prevazilaženje problema ilegalnih migracija, saopšteno je iz Savjeta ministara.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

VD

23.12.2020 16:43

Obavezno da se uvezu ova dva ekonomska diva.

ODGOVORITE
Name

Borac

23.12.2020 17:32

Lukasenko i Laktasenko dva Diktatora.

ODGOVORITE
Name

Preporuka

23.12.2020 18:09

Samo darujte flasu sljive, ali domace, i to je to! Na tom snivou je vecima politicara iz BiH.

ODGOVORITE