Опозиција у Добоју најавила кривичне пријаве

Представници добојских градских одбора ПДП, СДС, ДНС и Народног покрета "Бањалука зове" сматрају да је извјесно да ће Централна изборна комисија (ЦИК БиХ) поновити изборе у Добоју због, како тврде, уочених изборних нерегуларности, те да ће те изборе спровести ново руководство Градске изборне комисије ГИК Добоја.

Република Српска 23.12.2020 | 12:56
Опозиција у Добоју најавила кривичне пријаве

Они су најавили и подношење кривичних пријава против одговорних за, како кажу, изборне нерегуларности на дан избора 15. новембра.

Предсједник Градског одбора ДНС-а Добој Славко Глигорић рекао је на данашњој конференцији за новинаре да остају досљедни у намјери да избори у Добоју буду поновљени, уз увјерење да ће ЦИК врло брзо донијети одлуку о томе.

Члан Главног одбора ПДП-а Оливера Недић осудила је наступ ГИК-а након јучерашњег састанка са странкама које чине власт у Добоју за који тврди да “брани лажирани поредак на протеклим изборима”.

Повјереник за Градски одбор СДС-а Раде Јанковић рекао је да у случају понављања избора у Добоју то неће бити због СДС-а и опозиције.

ЦИК БиХ није објавио резултате локалних избора у Добоју, а на сједници 19. новембра усвојио је закључак о покретању поступка утврђивања повреда правила изборног процеса или изборних права на бирачким мјестима у изборној јединици Добој.

Представници добојских одбора ПДП-а, ДНС-а, СДС-а, Народног покрета “Бањалука зове” и СП-а су 17. новембра, због, како наводе, уочених изборних неправилности, потписали заједнички захтјев о понављању локалних избора у овом граду који је достављен ЦИК-у.

У захтјеву се тражи да буду смијењени актуелни предсједник и чланови Градске изборне комисије, да ЦИК у Добоју формира независну изборну комисију, да у поновљеним изборима буде онемогућен рад свим предсједницима и члановима бирачких одбора код којих су уочене изборне неправилности, те да поновљене изборе прате независне организације и да на бирачким мјестима буде постављен видео-надзор.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

добој

23.12.2020 12:27

Немојте ви стављати посматраце који це вас продати то вам је рак васе организације, а све остало је лаксе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма дај ба

23.12.2020 12:48

Читава опозиција у добоју је остатак зицароса који нису успјели прелетити у снсд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.12.2020 15:12

Није тачно,ја сам напустио СНСД онда кад је Обрен дошао на чело странке,Додик ми је "отворио очи".

Name

Митер Митер

23.12.2020 14:55

Није нам господине дај ба свима зинуло дупе за парама,има нас који волимо и цувамо своју дрзаву

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

23.12.2020 15:09

Зар још неко вјерује у правду у овој циркус држави???Да "побједници" нису знали да неће бити кажњени од ЦИК-е,не би се усудили на фалсификовање изборних резултата.ТАМНИ ВИЛАЈЕТ,ПОСТАО ЈЕ ЦРЊИ, ВИШЕ НЕГО ШТО МОЖЕМО И ЗАМИСЛИТИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

23.12.2020 18:15

Ако дође до понављања треба замијенит одборе и посматраче ,посебно обратит пажњу на обренову групу и ковача,м з .Подновље ,Мајевац ту за изборе хаос је био