Opozicija u Doboju najavila krivične prijave

Predstavnici dobojskih gradskih odbora PDP, SDS, DNS i Narodnog pokreta "Banjaluka zove" smatraju da je izvjesno da će Centralna izborna komisija (CIK BiH) ponoviti izbore u Doboju zbog, kako tvrde, uočenih izbornih neregularnosti, te da će te izbore sprovesti novo rukovodstvo Gradske izborne komisije GIK Doboja.

Republika Srpska 23.12.2020 | 12:56
Opozicija u Doboju najavila krivične prijave

Oni su najavili i podnošenje krivičnih prijava protiv odgovornih za, kako kažu, izborne neregularnosti na dan izbora 15. novembra.

Predsjednik Gradskog odbora DNS-a Doboj Slavko Gligorić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da ostaju dosljedni u namjeri da izbori u Doboju budu ponovljeni, uz uvjerenje da će CIK vrlo brzo donijeti odluku o tome.

Član Glavnog odbora PDP-a Olivera Nedić osudila je nastup GIK-a nakon jučerašnjeg sastanka sa strankama koje čine vlast u Doboju za koji tvrdi da “brani lažirani poredak na proteklim izborima”.

Povjerenik za Gradski odbor SDS-a Rade Janković rekao je da u slučaju ponavljanja izbora u Doboju to neće biti zbog SDS-a i opozicije.

CIK BiH nije objavio rezultate lokalnih izbora u Doboju, a na sjednici 19. novembra usvojio je zaključak o pokretanju postupka utvrđivanja povreda pravila izbornog procesa ili izbornih prava na biračkim mjestima u izbornoj jedinici Doboj.

Predstavnici dobojskih odbora PDP-a, DNS-a, SDS-a, Narodnog pokreta “Banjaluka zove” i SP-a su 17. novembra, zbog, kako navode, uočenih izbornih nepravilnosti, potpisali zajednički zahtjev o ponavljanju lokalnih izbora u ovom gradu koji je dostavljen CIK-u.

U zahtjevu se traži da budu smijenjeni aktuelni predsjednik i članovi Gradske izborne komisije, da CIK u Doboju formira nezavisnu izbornu komisiju, da u ponovljenim izborima bude onemogućen rad svim predsjednicima i članovima biračkih odbora kod kojih su uočene izborne nepravilnosti, te da ponovljene izbore prate nezavisne organizacije i da na biračkim mjestima bude postavljen video-nadzor.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

doboj

23.12.2020 12:27

Nemojte vi stavljati posmatrace koji ce vas prodati to vam je rak vase organizacije, a sve ostalo je lakse.

ODGOVORITE
Name

Ma daj ba

23.12.2020 12:48

Čitava opozicija u doboju je ostatak zicarosa koji nisu uspjeli preletiti u snsd.

ODGOVORITE
Name

Re

23.12.2020 15:12

Nije tačno,ja sam napustio SNSD onda kad je Obren došao na čelo stranke,Dodik mi je "otvorio oči".

Name

Miter Miter

23.12.2020 14:55

Nije nam gospodine daj ba svima zinulo dupe za parama,ima nas koji volimo i cuvamo svoju drzavu

ODGOVORITE
Name

Skeptik

23.12.2020 15:09

Zar još neko vjeruje u pravdu u ovoj cirkus državi???Da "pobjednici" nisu znali da neće biti kažnjeni od CIK-e,ne bi se usudili na falsifikovanje izbornih rezultata.TAMNI VILAJET,POSTAO JE CRNJI, VIŠE NEGO ŠTO MOŽEMO I ZAMISLITI!!!

ODGOVORITE
Name

Doboj

23.12.2020 18:15

Ako dođe do ponavljanja treba zamijenit odbore i posmatrače ,posebno obratit pažnju na obrenovu grupu i kovača,m z .Podnovlje ,Majevac tu za izbore haos je bio