Рад Савјета министара памтимо по скандалима

“Рад и дјеловање Савјета министара БиХ током прве године мандата овог сазива било је потпуно невидљиво, неефикасно и без икакве конкретне иницијативе", каже Мира Пекић, посланик ПДП-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ поводом годину дана од формирања актуелног сазива Савјета министара. 

Република Српска 23.12.2020 | 12:39
Рад Савјета министара памтимо по скандалима

Једино што, нажалост, остаје запамћено, каже Пекић, јесу скандалозни иступи појединих министара. Савјет министара БиХ у 2020. години предложио је тек три закона у парламентарну процедуру и пар измјена и допуна постојећих закона.

Пекићева каже да, када погледамо план рада Савјета министара за текућу годину, јасно је да није ни близу испуњења: 

„Између осталог, планирано је да Савјет министара у 2020. години ради на изради тридесетак закона, на измјенама и допунама постојећих, као и низа подзаконских аката како би БиХ напредовала на европском путу и испунила 14 кључних приоритета из Мишљења Европске комисије који су предуслов за кандидатски статус. Од свега, понављам, предложено је тек три нова закона“, истиче Пекићева додајући да је јасно да не стоје тврдње предсједавајућег Тегелтије да је урађено све у њиховој надлежности да европски пут крене са мртве тачке. 

Пекићева каже да се неодговорно понашање огледа и у чињеници да је Савјет министара израдио приједлог буџета заједничких институција БиХ за 2020. годину већи  за 46 милиона КМ у односу на 2018. годину.  

„За 30 милиона повећано је финансирање заједничких институција  приходима од ПДВ-а , чиме је Република Српска остала ускраћена за најмање 10 милиона КМ. Ово повећање може бити утрошено највише на плате, нова запошљавања у институцијама, функционерске аутомобиле и друге привилегије. Надлежности у областима привреде, здравства, социјалне заштите су ентитетске и повећање буџета заједничких институција у условима пада привредних активности усљед пандемије вируса корона нема оправдања“, закључује Пекићева.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Xx

23.12.2020 13:03

То је банда лопова и криминалаца која обмањује народ. Прави паразити. Лагодно зиве и ниста не раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

23.12.2020 13:17

Па ста си ти радила?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

23.12.2020 14:57

Није она у Савјету, какво је то питање!!!

Name

Истина

23.12.2020 14:35

Па мало дијете зна да снсд и хдз раде у склопу да блокирају рад ове дрзаве. Циљ им је да показу свијету да ова дрзава не функсјонисе јер имају мајку Србију и мајку Хрватску из леда, али им то неце успјети..Запамтите ово

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

23.12.2020 16:11

Који црни САВЈЕТ МИНИСТАРА?ТО ЈЕ СВЕ ОД ЗЛА ОЦА И ОД ГОРЕ МАЈКЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

23.12.2020 17:05

Комплетна власт на БиХ нивоу као и на нивоу ентитета је скандалозна, скупа са судством и тужилаштвом

ОДГОВОРИТЕ