Rad Savjeta ministara pamtimo po skandalima

“Rad i djelovanje Savjeta ministara BiH tokom prve godine mandata ovog saziva bilo je potpuno nevidljivo, neefikasno i bez ikakve konkretne inicijative", kaže Mira Pekić, poslanik PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH povodom godinu dana od formiranja aktuelnog saziva Savjeta ministara. 

Republika Srpska 23.12.2020 | 12:39
Rad Savjeta ministara pamtimo po skandalima

Jedino što, nažalost, ostaje zapamćeno, kaže Pekić, jesu skandalozni istupi pojedinih ministara. Savjet ministara BiH u 2020. godini predložio je tek tri zakona u parlamentarnu proceduru i par izmjena i dopuna postojećih zakona.

Pekićeva kaže da, kada pogledamo plan rada Savjeta ministara za tekuću godinu, jasno je da nije ni blizu ispunjenja: 

„Između ostalog, planirano je da Savjet ministara u 2020. godini radi na izradi tridesetak zakona, na izmjenama i dopunama postojećih, kao i niza podzakonskih akata kako bi BiH napredovala na evropskom putu i ispunila 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije koji su preduslov za kandidatski status. Od svega, ponavljam, predloženo je tek tri nova zakona“, ističe Pekićeva dodajući da je jasno da ne stoje tvrdnje predsjedavajućeg Tegeltije da je urađeno sve u njihovoj nadležnosti da evropski put krene sa mrtve tačke. 

Pekićeva kaže da se neodgovorno ponašanje ogleda i u činjenici da je Savjet ministara izradio prijedlog budžeta zajedničkih institucija BiH za 2020. godinu veći  za 46 miliona KM u odnosu na 2018. godinu.  

„Za 30 miliona povećano je finansiranje zajedničkih institucija  prihodima od PDV-a , čime je Republika Srpska ostala uskraćena za najmanje 10 miliona KM. Ovo povećanje može biti utrošeno najviše na plate, nova zapošljavanja u institucijama, funkcionerske automobile i druge privilegije. Nadležnosti u oblastima privrede, zdravstva, socijalne zaštite su entitetske i povećanje budžeta zajedničkih institucija u uslovima pada privrednih aktivnosti usljed pandemije virusa korona nema opravdanja“, zaključuje Pekićeva.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Xx

23.12.2020 12:03

To je banda lopova i kriminalaca koja obmanjuje narod. Pravi paraziti. Lagodno zive i nista ne rade.

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

23.12.2020 12:17

Pa sta si ti radila?

ODGOVORITE
Name

RE

23.12.2020 13:57

Nije ona u Savjetu, kakvo je to pitanje!!!

Name

Istina

23.12.2020 13:35

Pa malo dijete zna da snsd i hdz rade u sklopu da blokiraju rad ove drzave. Cilj im je da pokazu svijetu da ova drzava ne funksjonise jer imaju majku Srbiju i majku Hrvatsku iz leda, ali im to nece uspjeti..Zapamtite ovo

ODGOVORITE
Name

Skeptik

23.12.2020 15:11

Koji crni SAVJET MINISTARA?TO JE SVE OD ZLA OCA I OD GORE MAJKE!!!

ODGOVORITE
Name

Boris

23.12.2020 16:05

Kompletna vlast na BiH nivou kao i na nivou entiteta je skandalozna, skupa sa sudstvom i tužilaštvom

ODGOVORITE