Министарство правде БиХ упутило захтјев Србији за изручење

Министарство правде у Савјету министара БиХ затражило је од Србије изручење држављанина БиХ Дарка Елеза, који је ухапшен у Београду по међународној потјерници Интерпола Сарајево.

Босна и Херцеговина 22.12.2020 | 14:18
Министарство правде БиХ упутило захтјев Србији за изручење

Министарства правде у Савјету министара поднијело је овај захтјев 16. децембра.

Из Вишег суда у Београду саопштено је да је особу чији су иницијали Е.Д. саслушао судија за претходни поступак Посебног одјељења за организовани криминал, те да је донесено рјешење којим му се одређује привремени притвор.

Притвор за Е.Д, како се наводи, може трајати 18 дана усљед постојања околности које указују да ће се особа чије се изручење захтијева сакрити или побјећи.

У саопштењу се додаје да ће се привремени притвор укинути ако молба и документација наведена у члану четири Уговора између Србије и БиХ о изручењу не буде достављена у року од 18 дана од дана притварања.

Притвор се на образложени захтјев БиХ може продужити, али ни у ком случају не може прећи 40 дана од дана притварања.

– Молбом Министарства правде БиХ тражи се изручење Е.Д ради вођења кривичног поступка и суђења пред судом БиХ због кривичног дјела организованог криминала из члана 250 став 2 Кривичног закона БиХ у вези са кривичним дјелом организовани криминал из члана 383 А став 2 Казненог закона Републике Српске и друго – навео је Виши суд у Београду.

Београдски медији јавили су да је полиција у Србији ухапсила осуђиваног криминалца Дарка Елеза, који се доводи у везу са убиством адвоката Мише Огњановића.

Министарство унутрашњих послова Србије саопштило је кратко да је полиција јуче, поступајући према налогу Посебног одјељења Вишег суда у Београду, ухапсила особу чији су иницијали Д.Е. (40) и привела га надлежном суду.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Предатор

22.12.2020 13:21

Уцините свету услугу дајте му килограм хероина да га искористи за 1 дан

ОДГОВОРИТЕ
Name

Злаја

22.12.2020 13:22

Ни случајно да га овамо испоручујете, овде је он за три дана слободан човјек. Није се ови наши да шта тај на пропјева па га одмах желе приграбити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

22.12.2020 14:02

Ма каква испоруке,цовек има дрзављанство Србије изаци це за 2 дана маx!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Незнам

22.12.2020 15:25

Шта Министарство Правде има стим, Суд је надлежан, Када сам тражио од Министарства да ми појасни око сличности Рекоше ми да нису надлежни то је Ндлежан Суд!? Дали је или није Битно је да они имају Редовна примања. ФУуууииј фуј фууууј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xx

22.12.2020 17:38

Ко је тај лик

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.12.2020 18:39

Тај лик је миљеник свих у власти и мозе да ради ста хоце ,ако доспије у Рс ,он и даље наставља да ради по налогу наси мафијаса..