Ministarstvo pravde BiH uputilo zahtjev Srbiji za izručenje

Ministarstvo pravde u Savjetu ministara BiH zatražilo je od Srbije izručenje državljanina BiH Darka Eleza, koji je uhapšen u Beogradu po međunarodnoj potjernici Interpola Sarajevo.

Bosna i Hercegovina 22.12.2020 | 14:18
Ministarstvo pravde BiH uputilo zahtjev Srbiji za izručenje

Ministarstva pravde u Savjetu ministara podnijelo je ovaj zahtjev 16. decembra.

Iz Višeg suda u Beogradu saopšteno je da je osobu čiji su inicijali E.D. saslušao sudija za prethodni postupak Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, te da je doneseno rješenje kojim mu se određuje privremeni pritvor.

Pritvor za E.D, kako se navodi, može trajati 18 dana usljed postojanja okolnosti koje ukazuju da će se osoba čije se izručenje zahtijeva sakriti ili pobjeći.

U saopštenju se dodaje da će se privremeni pritvor ukinuti ako molba i dokumentacija navedena u članu četiri Ugovora između Srbije i BiH o izručenju ne bude dostavljena u roku od 18 dana od dana pritvaranja.

Pritvor se na obrazloženi zahtjev BiH može produžiti, ali ni u kom slučaju ne može preći 40 dana od dana pritvaranja.

– Molbom Ministarstva pravde BiH traži se izručenje E.D radi vođenja krivičnog postupka i suđenja pred sudom BiH zbog krivičnog djela organizovanog kriminala iz člana 250 stav 2 Krivičnog zakona BiH u vezi sa krivičnim djelom organizovani kriminal iz člana 383 A stav 2 Kaznenog zakona Republike Srpske i drugo – naveo je Viši sud u Beogradu.

Beogradski mediji javili su da je policija u Srbiji uhapsila osuđivanog kriminalca Darka Eleza, koji se dovodi u vezu sa ubistvom advokata Miše Ognjanovića.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je kratko da je policija juče, postupajući prema nalogu Posebnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu, uhapsila osobu čiji su inicijali D.E. (40) i privela ga nadležnom sudu.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Predator

22.12.2020 13:21

Ucinite svetu uslugu dajte mu kilogram heroina da ga iskoristi za 1 dan

ODGOVORITE
Name

Zlaja

22.12.2020 13:22

Ni slučajno da ga ovamo isporučujete, ovde je on za tri dana slobodan čovjek. Nije se ovi naši da šta taj na propjeva pa ga odmah žele prigrabiti.

ODGOVORITE
Name

Jovan

22.12.2020 14:02

Ma kakva isporuke,covek ima drzavljanstvo Srbije izaci ce za 2 dana max!

ODGOVORITE
Name

Neznam

22.12.2020 15:25

Šta Ministarstvo Pravde ima stim, Sud je nadležan, Kada sam tražio od Ministarstva da mi pojasni oko sličnosti Rekoše mi da nisu nadležni to je Ndležan Sud!? Dali je ili nije Bitno je da oni imaju Redovna primanja. FUuuuiij fuj fuuuuj.

ODGOVORITE
Name

xx

22.12.2020 17:38

Ko je taj lik

ODGOVORITE
Name

Re

22.12.2020 18:39

Taj lik je miljenik svih u vlasti i moze da radi sta hoce ,ako dospije u Rs ,on i dalje nastavlja da radi po nalogu nasi mafijasa..