Суд БиХ вратио оптужницу на дораду Тужилаштву

Суд Босне и Херцеговине је Тужилаштву БиХ вратио на уређење оптужницу у случају "Респиратори", потврђено је у Суду.

Босна и Херцеговина 21.12.2020 | 17:30
Суд БиХ вратио оптужницу на дораду Тужилаштву

"Након консултације, судија за претходно саслушање је, данас 21. децембра, оптужницу у кривичном предмету Фадил Новалић и др. вратила на уређење Тужилаштву Босне и Херцеговине", наводи се у одговору Суда БиХ на упит у вези с тим предметом, преноси Н1.

Поред Новалића оптужницом су обухваћени и Фахрудин Солак, суспендовани  директор ФУЦЗ-а, власник фирме “Сребрена малина” Фикрет Хоџић и министарка финансија ФБиХ Јелка Миличевић.

Како преносе сарајевски медији, једна од тачака које Суд жели да се објасне јесте прање новца. Друга од “спорних” тачака јесте примање дара.

Оптужница је подигнута због набавке 100 респиратора из Кине, а који су плаћени 10,5 милиона КМ.

(БН) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Драган

21.12.2020 17:32

Кад је дораде бице таман . Не вазеца ко и све до сад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изтина

21.12.2020 20:35

Нема од овог ниста. Који је политицар до сада осудјен. Или је тузиластво неспособно до бола, у сто сумњам или су у суду корумпирани, сто је близе истини. И ова оптузница це падти, ако не на птвостепеном онда свскако на другосyепеном суду.

Name

Станко

21.12.2020 23:59

Неспособан кадар са купљеним дипломама и неразумију се у право засто врацају оптузницу сто нису они донијели одлуку а знате засто цекају застару е зато нам требају стране судије писто су судије и председници судова 90 посто корунпирани и самоих народ дзабе плаца

ОДГОВОРИТЕ