Sud BiH vratio optužnicu na doradu Tužilaštvu

Sud Bosne i Hercegovine je Tužilaštvu BiH vratio na uređenje optužnicu u slučaju "Respiratori", potvrđeno je u Sudu.

Bosna i Hercegovina 21.12.2020 | 17:30
Sud BiH vratio optužnicu na doradu Tužilaštvu

"Nakon konsultacije, sudija za prethodno saslušanje je, danas 21. decembra, optužnicu u krivičnom predmetu Fadil Novalić i dr. vratila na uređenje Tužilaštvu Bosne i Hercegovine", navodi se u odgovoru Suda BiH na upit u vezi s tim predmetom, prenosi N1.

Pored Novalića optužnicom su obuhvaćeni i Fahrudin Solak, suspendovani  direktor FUCZ-a, vlasnik firme “Srebrena malina” Fikret Hodžić i ministarka finansija FBiH Jelka Miličević.

Kako prenose sarajevski mediji, jedna od tačaka koje Sud želi da se objasne jeste pranje novca. Druga od “spornih” tačaka jeste primanje dara.

Optužnica je podignuta zbog nabavke 100 respiratora iz Kine, a koji su plaćeni 10,5 miliona KM.

(BN) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dragan

21.12.2020 17:32

Kad je dorade bice taman . Ne vazeca ko i sve do sad

ODGOVORITE
Name

Iztina

21.12.2020 20:35

Nema od ovog nista. Koji je politicar do sada osudjen. Ili je tuzilastvo nesposobno do bola, u sto sumnjam ili su u sudu korumpirani, sto je blize istini. I ova optuznica ce padti, ako ne na ptvostepenom onda svskako na drugosyepenom sudu.

Name

Stanko

21.12.2020 23:59

Nesposoban kadar sa kupljenim diplomama i nerazumiju se u pravo zasto vracaju optuznicu sto nisu oni donijeli odluku a znate zasto cekaju zastaru e zato nam trebaju strane sudije pisto su sudije i predsednici sudova 90 posto korunpirani i samoih narod dzabe placa

ODGOVORITE