У Моззарту је сваки дан – дан за солидарност!

Ова компанија пружила помоћ здравственим установама у јеку пандемије, појединцима којима је потребно лијечење, подржала је СОС дјечја села БиХ, бројне спортисте и клубове

Вијести 20.12.2020 | 10:48
У Моззарту је сваки дан – дан за солидарност!

Током 2020. године Моззарт је донирао стотине хиљада марака и пакете помоћи бројним удружењима, организацијама и појединцима којима је била неопходна помоћ. У овој години свијет је задесила пандемија вируса корона, па је највећи дио средстава, око 162.000 марака, усмјерен здравственим и социјалним установама. 

- Максимално смо се потрудили да у вријеме пандемије корона вируса помогнемо домовима здравља, болницама, клиничким центрима и центрима за социјални рад. Донирали смо им новац, пакете основних животних намирница, воћа и хигијенских средстава, а све с циљем помоћи у борби против овог вируса- каже руководилац дирекције корпоративних послова компаније Моззарт Селма Салкановић. 

Осим здравственом сектору кроз пакет помоћи , Моззарт је помагао бројним појединцима. Тако је ова компанија током 2020. године више пута донирала новац за ллијечење дјеци и одраслима. Недавно је, куповином више од 650 честитки, подржала пројекат „Топли дом за свако дијете“ који имплементира удружење СОС дјечија села БиХ. 

Такође, ова друштвено одговорна компанија, као и претходних година, имала је слуха и за потребе спортиста. Спонзорисала је више клубова, из разних спортова, како би им помогла да наставе са успјесима. Између осталих, подршку су добили Тениски клуб „Тини“ из Требиња и Ватерполо клуб „Борац из Бањалуке“.

- Иако су се спортске манифестације ове године, због корона вируса, ријеђе одржавале, нисмо престали да подржавамо развој спорта. Спонзорисали смо бројне клубове из свих крајева наше државе, а све како би им помогли да наставе да тренирају и да се развијају- додаје руководилац дирекције корпоративних послова компаније Моззарт Селма Салкановић. 

Из ове компаније поручују да ће и у 2021. години наставити свој друштвено одговорни рад помажући онима којима је потребна подршка, а све с циљем стварања бољих услова за живот и рад наших суграђана. 

БЕЗ ОТПУШТАЊА РАДНИКА

У овој изазовној години Моззарт није заборавио ни на своје запослене. Свим радницима обезбиједили су дезинфекциона средства, заштитне маске и рукавице. За запослене, који су осјетили симптоме корона вируса, финансирали су тестирање, а колегама, који су били у изолацији, слали су пакете помоћи. Упркос ванредним околностима, нису отпуштали раднике, нити им смањивали плате. 

(БН)