U Mozzartu je svaki dan – dan za solidarnost!

Ova kompanija pružila pomoć zdravstvenim ustanovama u jeku pandemije, pojedincima kojima je potrebno liječenje, podržala je SOS dječja sela BiH, brojne sportiste i klubove

Vijesti 20.12.2020 | 10:48
U Mozzartu je svaki dan – dan za solidarnost!

Tokom 2020. godine Mozzart je donirao stotine hiljada maraka i pakete pomoći brojnim udruženjima, organizacijama i pojedincima kojima je bila neophodna pomoć. U ovoj godini svijet je zadesila pandemija virusa korona, pa je najveći dio sredstava, oko 162.000 maraka, usmjeren zdravstvenim i socijalnim ustanovama. 

- Maksimalno smo se potrudili da u vrijeme pandemije korona virusa pomognemo domovima zdravlja, bolnicama, kliničkim centrima i centrima za socijalni rad. Donirali smo im novac, pakete osnovnih životnih namirnica, voća i higijenskih sredstava, a sve s ciljem pomoći u borbi protiv ovog virusa- kaže rukovodilac direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart Selma Salkanović. 

Osim zdravstvenom sektoru kroz paket pomoći , Mozzart je pomagao brojnim pojedincima. Tako je ova kompanija tokom 2020. godine više puta donirala novac za lliječenje djeci i odraslima. Nedavno je, kupovinom više od 650 čestitki, podržala projekat „Topli dom za svako dijete“ koji implementira udruženje SOS dječija sela BiH. 

Takođe, ova društveno odgovorna kompanija, kao i prethodnih godina, imala je sluha i za potrebe sportista. Sponzorisala je više klubova, iz raznih sportova, kako bi im pomogla da nastave sa uspjesima. Između ostalih, podršku su dobili Teniski klub „Tini“ iz Trebinja i Vaterpolo klub „Borac iz Banjaluke“.

- Iako su se sportske manifestacije ove godine, zbog korona virusa, rijeđe održavale, nismo prestali da podržavamo razvoj sporta. Sponzorisali smo brojne klubove iz svih krajeva naše države, a sve kako bi im pomogli da nastave da treniraju i da se razvijaju- dodaje rukovodilac direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart Selma Salkanović. 

Iz ove kompanije poručuju da će i u 2021. godini nastaviti svoj društveno odgovorni rad pomažući onima kojima je potrebna podrška, a sve s ciljem stvaranja boljih uslova za život i rad naših sugrađana. 

BEZ OTPUŠTANJA RADNIKA

U ovoj izazovnoj godini Mozzart nije zaboravio ni na svoje zaposlene. Svim radnicima obezbijedili su dezinfekciona sredstva, zaštitne maske i rukavice. Za zaposlene, koji su osjetili simptome korona virusa, finansirali su testiranje, a kolegama, koji su bili u izolaciji, slali su pakete pomoći. Uprkos vanrednim okolnostima, nisu otpuštali radnike, niti im smanjivali plate. 

(BN)