Седмогодишњак тешко повријеђен на Бјелашници

Талентовани сарајевски скијаш Абдулах Хаџимешић (7) тешко је повријеђен данас током тренинга на планини Бјелашници.

Босна и Херцеговина 19.12.2020 | 20:42
Седмогодишњак тешко повријеђен на Бјелашници

Наиме, док се налазио на стази Колијевка заједно са својим тренером на дјечака је налетио један скијаш који га је ударио док се спуштао великом брзином, пише Клиx.

Малени Абдулах одмах је превезен на Клинички центар у Сарајево, гдје је завршио и на операционом столу.

Дјечак је, како сазнајемо, доживио вањски прелом ноге, а након тросатне операција стање му се стабилизовало и тренутно се налази на интензивној њези.

Подсјетимо, малени Абдулах је у центар пажње јавности доспио прошле године када је у италијанском Биберону у конкуренцији дјечака рођених 2013. године “помео” конкуренцију и славио побједу у велеслалому.

Потом је доминирао и Крањској Гори гдје је у конкуренцију дјечака који су старији од њега годину дана освојио друго мјесто уз најбоље вријеме од дјечака који су као и он рођени 2013. године.

Иначе, стаза на којој се несрећа догодила намијењена је само за искусне скијаше, што су из КЈП ЗОИ ‘84 нагласили на огласном паноу.

(Клиx)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Са стране

19.12.2020 20:26

И тако неки папак, скоројевић који је јуче открио скијање, заврши каријеру детету које је обећавало. Ови нови "скијаши", које су рат или политика изнедрили, су на стази као слонови у продавници порцелана. Дечаку желим брз опоравак!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влад Тепеш

19.12.2020 20:40

Тако ми је жао. Брз опоравак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скијас

19.12.2020 21:51

На насим планинама 90% скијаса су људи који једва контролису скије а самим тим и брзину. Са развојем нове опреме сама обука скијања је постала “лакса” у смислу да се поцетник мозе оспособити веома брзо да се самостално спуста низ падину али то није ни изблиза довољно за безбједно скијање. “Скијаси” који су уцили скијање на тзв. карвинг скијама брзо стицу илузију да су добри и да могу скијати све терене и стазе али у пракси то није тако јер немају контролу брзине и самим тим угрозавају друге скијасе. Разлог томе је сто вецина поцетника одустаје од сколе скијања после поцетног нивоа обуке мислеци да је то довољно али то је далеко од довољног нивоа вјестина које су потребне за безбједно скијање и не угорзавање других као у овом слуцају.

Name

ММ

19.12.2020 22:02

Надам се од срца да це се дјецак брзо опоравити,и да це се његови дјецацки снови сви испунити.Брз опоравак и повратак на бијелу стазу.

Name

мрга

20.12.2020 07:55

Свуда скијалишта затворена, а ови наши глуме идиоте? Сазнати ко су кривци, пола их бацити у Фочу да леже са мишевима, а пола побити и забранити родбини да их сахрани.

ОДГОВОРИТЕ