Sedmogodišnjak teško povrijeđen na Bjelašnici

Talentovani sarajevski skijaš Abdulah Hadžimešić (7) teško je povrijeđen danas tokom treninga na planini Bjelašnici.

Bosna i Hercegovina 19.12.2020 | 20:42
Sedmogodišnjak teško povrijeđen na Bjelašnici

Naime, dok se nalazio na stazi Kolijevka zajedno sa svojim trenerom na dječaka je naletio jedan skijaš koji ga je udario dok se spuštao velikom brzinom, piše Klix.

Maleni Abdulah odmah je prevezen na Klinički centar u Sarajevo, gdje je završio i na operacionom stolu.

Dječak je, kako saznajemo, doživio vanjski prelom noge, a nakon trosatne operacija stanje mu se stabilizovalo i trenutno se nalazi na intenzivnoj njezi.

Podsjetimo, maleni Abdulah je u centar pažnje javnosti dospio prošle godine kada je u italijanskom Biberonu u konkurenciji dječaka rođenih 2013. godine “pomeo” konkurenciju i slavio pobjedu u veleslalomu.

Potom je dominirao i Kranjskoj Gori gdje je u konkurenciju dječaka koji su stariji od njega godinu dana osvojio drugo mjesto uz najbolje vrijeme od dječaka koji su kao i on rođeni 2013. godine.

Inače, staza na kojoj se nesreća dogodila namijenjena je samo za iskusne skijaše, što su iz KJP ZOI ‘84 naglasili na oglasnom panou.

(Klix)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Sa strane

19.12.2020 20:26

I tako neki papak, skorojević koji je juče otkrio skijanje, završi karijeru detetu koje je obećavalo. Ovi novi "skijaši", koje su rat ili politika iznedrili, su na stazi kao slonovi u prodavnici porcelana. Dečaku želim brz oporavak!

ODGOVORITE
Name

Vlad Tepeš

19.12.2020 20:40

Tako mi je žao. Brz oporavak.

ODGOVORITE
Name

Skijas

19.12.2020 21:51

Na nasim planinama 90% skijasa su ljudi koji jedva kontrolisu skije a samim tim i brzinu. Sa razvojem nove opreme sama obuka skijanja je postala “laksa” u smislu da se pocetnik moze osposobiti veoma brzo da se samostalno spusta niz padinu ali to nije ni izbliza dovoljno za bezbjedno skijanje. “Skijasi” koji su ucili skijanje na tzv. karving skijama brzo sticu iluziju da su dobri i da mogu skijati sve terene i staze ali u praksi to nije tako jer nemaju kontrolu brzine i samim tim ugrozavaju druge skijase. Razlog tome je sto vecina pocetnika odustaje od skole skijanja posle pocetnog nivoa obuke misleci da je to dovoljno ali to je daleko od dovoljnog nivoa vjestina koje su potrebne za bezbjedno skijanje i ne ugorzavanje drugih kao u ovom slucaju.

Name

MM

19.12.2020 22:02

Nadam se od srca da ce se djecak brzo oporaviti,i da ce se njegovi djecacki snovi svi ispuniti.Brz oporavak i povratak na bijelu stazu.

Name

mrga

20.12.2020 07:55

Svuda skijališta zatvorena, a ovi naši glume idiote? Saznati ko su krivci, pola ih baciti u Foču da leže sa miševima, a pola pobiti i zabraniti rodbini da ih sahrani.

ODGOVORITE