Делегација ЕУ, амбасаде, ОЕБС и ОХР позвали Мостарце да гласају

Делегација ЕУ и Канцеларија специјалног представника ЕУ у БиХ, те амбасаде Велике Британије, САД-а, ОЕБС и Канцеларија високог представника позивали су све Мостарце да у недјељу, 20. децембра гласају на првим локалним изборима од 2008. а посебно младе генерације које можда раније и нису имале прилику.

Босна и Херцеговина 18.12.2020 | 19:25
Делегација ЕУ, амбасаде, ОЕБС и ОХР позвали Мостарце да гласају

Упутили су похвале Централној изборној комисији БиХ за организовање избора у Мостару непосредно након што су проведени Локални избори 2020., у сарадњи са Градском изборном комисијом Мостар, у тешким околностима. 

Истакли су да избори морају протећи у мирном окружењу и у складу са важећим законским оквиром и међународним стандардима, а свима који учествују у том процесу, укључујући и нестраначке посматраче, мора у потпуности бити омогућено да професионално врше своје дужности у складу с постојећим правилима и процедурама.

Имајући у виду тренутну пандемију цовида-19, упутили су апел за поштивање одговарајућих мјера заштите у процесу гласања и бројања гласова, те позвали надлежне органе да обезбједе сву потребну заштитну опрему и обезбједе поштовање заштитних мјера на бирачким мјестима како би било обезбјеђенп сигурно окружење.

- Коначно, позивамо све странке и независне кандидате који буду изабрани у Градско вијеће Мостара да што прије проведу резултате избора након њихове овјере, те изаберу градоначелника. Мостарци, који су толико дуго чекали да остваре своја права, заслужују градско вијеће које ће бити у потпуности посвећено служењу њиховим интересима - наведено је у заједничкој изјави, саопштено је из ОХР-а.

(Аваз)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Сеад

18.12.2020 18:45

Сада је вријеме да Мостарци гласају за промјене као што је Бањалука изабрала Драска и да се направи јединствена држава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеггy

18.12.2020 20:06

Заборави! Имали смо заједницку дрзаву али ви не хтједосте зивјети у њој..али славите празник те дрзаве

Name

Директ

18.12.2020 20:34

Послије крвавог распада СФРЈ, никад више никаква врста Југославије, осим економске.

Name

Ха Ха

18.12.2020 20:45

Сејо пријатељу, зар служба државне безбиједности није имала никог паметнијг од тебе. Жалосно.

Name

Ники

18.12.2020 22:45

Је ли могуце да овако ограницених људи јос постоји који се дијеле по вјери!?!

Name

БЛ

18.12.2020 22:37

Гласајте као да вам зивот зависи од тога...

ОДГОВОРИТЕ