Контроле у Дому пензионера - расте број заражених

Службе Дома здравља, Института за јавно здравство РС, као и Републичка Инспекција контролисали су ситуацију у Дому пензионера Бањалука, гдје је тренутно заражено 48 корисника.

Република Српска 17.12.2020 | 16:47
Контроле у Дому пензионера - расте број заражених

Потврдили су ово из Министарства рада и борачко-инвалидске заштите РС за Српскаинфо, додајући и да су у сталном контакту са директорицом Дома Горданом Лиховић због озбиљне епидемиолошке ситуације у тој установи.

Истичу да су сви корисници и запослени тестирани. Болесни се, у сагласности са здравственим надлежним институцијама, адекватно лијече.

– Министар Милуновић је више пута разговарао са директорицом Дома пензионера и информисан је да је она у сталном контакту са институцијама које су надлежне за епидемиолошку ситуацију у Републици Српској.

У претходна два дана у Дому су били представници Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Бањалука и Института за јавно здравље РС, урадили надзорну провјеру функционисања зравственог и примјену хигијенско епидемиолошких препоручених мјера, као и тренутну ситуацију у Дому.

Другог дана била је Републичка здравствена инспекција. Извјештај о надзору у Дому још нису добили- одговор је из министарства на наше питање да ли се испитују узроци оволиког броја заражених у бањалучком Дому пензионера.

У ово установи за старе вирусом корона заражено је 48 корисника, што је скоро трећина. На болничком лијечењу је 13 особа.

Поставили смо и питање могу ли породице корисника бити сигурне да су њихови најближи безбједни у таквом амбијенту.

– Дом пензионера пружа услуге корисницима у складу са препорукама епидемиолошке службе и поштује све прописане мјере. У вријеме масовне епидемије вирусом корона у цијелом свијету, што је непознаница и за Свјетску здравствену организацију, сложићете се, тешко је рећи који амбијент је данас безбједан. Оно чега сви треба да се придржавамо и поштујемо су препоручене хигијенско-епидемиолошке мјере – рекли су из овог министарства.

(Српскаинфо)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

цр гр

18.12.2020 05:56

^^Сви су амбијенти и даље безбједни¸^^,али тамо гдје се појави инвазија црвених мрави,десавају се зестоки позари.Дакле изолација или контра удар је једино рјесење.Коментар је у складу са збиром,ради статистике и евентуалног ефекта

ОДГОВОРИТЕ