Све мјере остају и током новогодишњих празника

Кризни штаба Федералног министарства здравства одржао је данас у Сарајеву прес-конференцију, а како је саопштено, донесена је нова наредба којом ће досадашње мјере бити продужене.

Босна и Херцеговина 17.12.2020 | 15:50
Све мјере остају и током новогодишњих празника

Шта то значи?

''Ми смо данас имали сједницу Кризног стожера и расправљали смо о мјерама поводом новогодишњих празника. Осврнули смо се и на актуелну епидемиолошку ситуацију. Ми смо ситуацију у потпуности стабилизовали. Нећу да кажем да је побољшање јер у оваквим ситуацијама увијек мало фали да се број окрене'', рекао је Горан Черкез из Федералног министарства здравства.

''Оно што је важно рећи да смо били једногласни да мјере требају остати. Један дан весеља, а пропасти цијели јануар или доћи у ситуацију да дођемо у пуно гору ситуацију у јануару. Очекују нас још два зимска мјесеца и у тим тренуцима очекивати је да ће ситуација и даље бити тешка.

Одлучили смо се да остају мјере. Било је пуно упита од хотелијера. У препоруци која је дата врло јасно је речено да вриједе сва правила која вриједе и за кафиће. Хотели могу радити за своје госте, али до 23 сата. Према томе, до 23 сата раде и угоститељски објекти и за госте хотела.

Позвали смо да нема организованог славља Нове године. Покушали смо да на тај начин укажемо да нема никаквих организованих дочека, ни до 23 сата'', истакао је он.

Нагласио је да је препорука да се Нова година слави у кућној атмосфери. Истакао је да је најављен и појачан инспекцијски надзор у наредним данима.

Коментаришући наводе о проблемима с кисиком у дијеловима ФБиХ, Черкез је рекао то може бити проблем менаџмента и кантона.

''Влада ФБиХ је 200 милиона марака упутила на кантоне. Клиничким центрима је упућено 33 милиона и 300 хиљада. А када говоримо о владама кантона, Влада ФБиХ је дистрибуирала 200 милиона марака. Претпостављам да је већи дио тог новца требао отићи на здравство'', истакао је Черкез.

(Н1)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

На Здравље

17.12.2020 15:10

"Било љето била зима, кораона вирус прија свима".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха

17.12.2020 16:12

Пландемија највисе прија профитерима Гејтсу, Зуцкенбергу, Муску и оном из Амазона, а прија и локалним и регионалним плаценицима сзо....само никако да објаве циме нас нато запрасује.

Name

Андриц

17.12.2020 15:58

Ја колико видим да корона има везе са годисњим добом,а не са васим мјерама,сто је и логицно.Ал ми није јасно да се ви као несто гањате с вирусом,ко це кога преварити.Комедија...

ОДГОВОРИТЕ