ЦИК потврдио резултате локалних избора у БиХ

Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ потврдила је вечерас резултате локалних избора у БиХ одржаних 15. новембра, док ће за изборе у Зворнику, Добоју и Сребреници бити донесене допунске одлуке када се стекну законски услови.

Република Српска 15.12.2020 | 20:41
ЦИК потврдио резултате локалних избора у БиХ

Одлука о потврђивању резултата локалних избора која је донесена на вечерашњој сједници ЦИК-а БиХ односи се на 64 општинска вијећа у Федерацији БиХ (ФБиХ), 55 скупштина општина у Републици Српској, 119 начелника општина у БиХ, 14 градских вијећа у ФБиХ, пет скупштина градова у Српској, 21 градоначелника градова у БиХ и Скупштину Брчко дистрикта.

Из ЦИК-а БиХ саопштено је да ће за изборни ниво Зворник (083Б) – за скупштину града резултати бити потврђени допунском одлуком, након правоснажности одлуке о утврђивању и објави резултата за Скупштину града Зворник.

Резултати избора у основним изборним јединицама Сребреница (105Б – за начелника општине Сребреница и Скупштину општине Сребреница) и Добој (038Б за градоначелника Града Добој и Скупштину Града Добој), такође, ће бити потврђени допунском одлуком о потврђивању и објави резултата када се за то стекну законски услови. Одлука, као и потврђени резултати су доступни јавности на интернет страници ЦИК БиХ.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Стана

15.12.2020 22:03

Потврдили лоповлук, куповину гласова, преваре, кориштење државних ресурса у предизбирној кампањи, пристрасност јавних емитера, силеџијство, фалсификате и сав криминал у вези са изборима .... треба распустити ту ЦИК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сомеоне

16.12.2020 06:20

не вриједи кукати после избора,кукамо на политицаре сто купују гласове а не кукамо на комсију који им прода глас,до нас је не до њих,не би они куповали да немају од кога

Name

Миркан

16.12.2020 05:36

Све је то ОК,али потврђујте изборе у Добоју под хитно иначе очекујте блокаду путева од распопа,Вулићке,Глигорића и компаније. Не усваја се буџет,мегапројекти чекају,блокада тотална,све чека вашу потврду.ПОЖУРИТЕ МАЛО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

16.12.2020 06:38

СВИ ТИ БАЈНИ ИЗБОРИ СУ ОБИЧНА ФАРСА,ЦИК ЈЕ МАСКА ЗА ПРЕВАРЕ И МАНИПУЛАЦИЈЕ,НАРОД ОБИЧНО СТАДО ОВАЦА КОЈЕ ЗАЛУДНО БЛЕЈИ,ЈЕР ,СВЕ ЈЕ ОБЕСМИШЉЕНО.ЋУТИМО,ТРПИМО И ЧЕКАЈМО СВОЈ БИОЛОШКИ НЕСТАНАК,ОВАКО НЕОДЛУЧНИ И НЕСПОСОБНИ ДА УЧИНИМО НЕШТО ДОБРО ЗА СВОЈ ОПСТАНАК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

16.12.2020 06:47

Грађани Добоја очекују да ће ЦИК утврдити да је изборна крађа нешто већа него претходних година и да је то резултат борбе унутар листе кандидата СНСД.Пошто сви коалициони партнери СНСД иако покрадени и остали без мандата у Скупштини града (Тхомир Глигорић,Ранкица Панић,Срето Пекара,Севлид Хуртић и остали 75 политичких субјеката)сматрају да нема смисла понављати изборе најбоље је да ЦИК организује састанак с обреном и представницима политичких субјеката који су уложили приговор и договоре се који ће кандидати добити мандат.Понављање избора пуно кошта и буџет а и нас кандидате.Није више глас 20 сад се попео на 100 а селхаци нам пријете да ће у случају понављања тражити 100 еура.Тако ће бит свјема добро

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОБОЈ

16.12.2020 09:14

Биће у Добоју весело кад се понове избори!!! Све странке ће имати боље резултате осим снсд ,а они су свјесни тога и сад је паника!!!!

ОДГОВОРИТЕ