CIK potvrdio rezultate lokalnih izbora u BiH

Centralna izborna komisija (CIK) BiH potvrdila je večeras rezultate lokalnih izbora u BiH održanih 15. novembra, dok će za izbore u Zvorniku, Doboju i Srebrenici biti donesene dopunske odluke kada se steknu zakonski uslovi.

Republika Srpska 15.12.2020 | 20:41
CIK potvrdio rezultate lokalnih izbora u BiH

Odluka o potvrđivanju rezultata lokalnih izbora koja je donesena na večerašnjoj sjednici CIK-a BiH odnosi se na 64 opštinska vijeća u Federaciji BiH (FBiH), 55 skupština opština u Republici Srpskoj, 119 načelnika opština u BiH, 14 gradskih vijeća u FBiH, pet skupština gradova u Srpskoj, 21 gradonačelnika gradova u BiH i Skupštinu Brčko distrikta.

Iz CIK-a BiH saopšteno je da će za izborni nivo Zvornik (083B) – za skupštinu grada rezultati biti potvrđeni dopunskom odlukom, nakon pravosnažnosti odluke o utvrđivanju i objavi rezultata za Skupštinu grada Zvornik.

Rezultati izbora u osnovnim izbornim jedinicama Srebrenica (105B – za načelnika opštine Srebrenica i Skupštinu opštine Srebrenica) i Doboj (038B za gradonačelnika Grada Doboj i Skupštinu Grada Doboj), takođe, će biti potvrđeni dopunskom odlukom o potvrđivanju i objavi rezultata kada se za to steknu zakonski uslovi. Odluka, kao i potvrđeni rezultati su dostupni javnosti na internet stranici CIK BiH.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Stana

15.12.2020 22:03

Potvrdili lopovluk, kupovinu glasova, prevare, korištenje državnih resursa u predizbirnoj kampanji, pristrasnost javnih emitera, siledžijstvo, falsifikate i sav kriminal u vezi sa izborima .... treba raspustiti tu CIK.

ODGOVORITE
Name

someone

16.12.2020 06:20

ne vrijedi kukati posle izbora,kukamo na politicare sto kupuju glasove a ne kukamo na komsiju koji im proda glas,do nas je ne do njih,ne bi oni kupovali da nemaju od koga

Name

Mirkan

16.12.2020 05:36

Sve je to OK,ali potvrđujte izbore u Doboju pod hitno inače očekujte blokadu puteva od raspopa,Vulićke,Gligorića i kompanije. Ne usvaja se budžet,megaprojekti čekaju,blokada totalna,sve čeka vašu potvrdu.POŽURITE MALO.

ODGOVORITE
Name

Skeptik

16.12.2020 06:38

SVI TI BAJNI IZBORI SU OBIČNA FARSA,CIK JE MASKA ZA PREVARE I MANIPULACIJE,NAROD OBIČNO STADO OVACA KOJE ZALUDNO BLEJI,JER ,SVE JE OBESMIŠLJENO.ĆUTIMO,TRPIMO I ČEKAJMO SVOJ BIOLOŠKI NESTANAK,OVAKO NEODLUČNI I NESPOSOBNI DA UČINIMO NEŠTO DOBRO ZA SVOJ OPSTANAK.

ODGOVORITE
Name

Dragan

16.12.2020 06:47

Građani Doboja očekuju da će CIK utvrditi da je izborna krađa nešto veća nego prethodnih godina i da je to rezultat borbe unutar liste kandidata SNSD.Pošto svi koalicioni partneri SNSD iako pokradeni i ostali bez mandata u Skupštini grada (Thomir Gligorić,Rankica Panić,Sreto Pekara,Sevlid Hurtić i ostali 75 političkih subjekata)smatraju da nema smisla ponavljati izbore najbolje je da CIK organizuje sastanak s obrenom i predstavnicima političkih subjekata koji su uložili prigovor i dogovore se koji će kandidati dobiti mandat.Ponavljanje izbora puno košta i budžet a i nas kandidate.Nije više glas 20 sad se popeo na 100 a selhaci nam prijete da će u slučaju ponavljanja tražiti 100 eura.Tako će bit svjema dobro

ODGOVORITE
Name

DOBOJ

16.12.2020 09:14

Biće u Doboju veselo kad se ponove izbori!!! Sve stranke će imati bolje rezultate osim snsd ,a oni su svjesni toga i sad je panika!!!!

ODGOVORITE