Подигнута оптужница против главног инспектора СИПА

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Вахидина Шахинпашића (46).

Босна и Херцеговина 15.12.2020 | 16:46
Подигнута оптужница против главног инспектора СИПА

Ова оптужница га терети да је, у својству вршиоца дужности начелника Криминалистичко-истражног одјељења Агенције за истраге и заштиту БиХ (Сипа), у чину самосталног инспектора, починио кривично дјело противправно хапшење и ометање рада правосуђа.

Шахинпашић се терети да је 30. августа 2017. године без поштовања интерних процедура, те без знања или наредбе надлежног тужиоца и суда издао наређење радницима Сипе, да лоцирају и ухапсе особу чији су иницијали Ј.Ш.Ђ.

Поступајући по нарађењу и инструкцијама Шахинпашића, службеници Сипе су ухапсили ову особу, те је противзаконито држали, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Осумњичени се терети да је у ноћи између 5. и 6. септембра 2017. године, у својству вршиоца дужности начелника Криминалистичко-истражног одјељења Сипе, у чину самосталног инспектора, користио пријетњу, застрашивање, обећавао и нудио недопуштену корист, те присиљавао Ј.Ш.Ђ. да пије алкохол с циљем лажног исказа против тадашњег вршиоца дужности тужиоца БиХ Гордане Тадић и тадашњег потпредсједника Високог судског и тужилачког савјета Ружице Јукић.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мика

15.12.2020 23:13

Није ми јасно љето 2017 па шта су до данас радили или је игранка у питању

ОДГОВОРИТЕ
Name

КИКИ

16.12.2020 02:47

ДА ТИ ОБЈАСНИМ : ЛОПОВИ ИЗ ТУЗИЛАСТВА - ТЕГЕЛТИЈА , ГОРДАНА ТАДИЦ , ЈУКИЦЕВА И ОСТАЛА БАНДА КОЈА ЦЕ УСКОРО БИТИ СМИЈЕЊЕНА ПО НАЛОГУ АМЕРИКЕ ПОКУСАВАЈУ СПАСИТИ СВОЈУ ГУЗИЦУ .ТЕГЕЛТИЈА ЈЕ ВЕЦ ОДЛЕТИО , САДА СЛИЈЕДЕ ОВИ ДРУГИ . УДАРАЈУ НА СИПА КОЈА ЈЕ ДРЗАВНА ИНСТИТУЦИЈА-И НАРАВНО НА ЊЕЗИН БОСЊАЦКИ ДИО . КАО СТО ЈЕ ОВАЈ МОМАК . ПОЛОМИЦЕ ЗУБЕ.

Name

Да али

16.12.2020 08:40

Ста це на то реци нови директор док му оптузују подцињеног

Name

Станко

16.12.2020 00:29

А гдје су оптузнице против судија који дрзе предмете до застара дзабе је писати молбе преседнику судова не помазе тек кад предмет застари добијес обавијест ја сам тако добио од основног суда у теслицу залосно ал истинито

ОДГОВОРИТЕ