Најбољи трилер који ћете пратити у новој години!

Постоји ли граница између добрих и лоших, како се стиже на врх, а како до дна друштвене љествице и када долазимо до „тачке пуцања“?

Република Српска 11.12.2020 | 15:45
Најбољи трилер који ћете пратити у новој години!

Много је питања, суштинских и животних, а на свако од њих драмски одговор ће дати серија „Кости“, која тренутно обара све рекорде гледаности у Србији, а пред домаћу публику стиже 1. јануара од 21 час на БН телевизији!

Бол, патња и духови прошлости – све то чини два свијета, на први поглед потпуно различита, али свијета која симболично спајају два човјека са истим именом – Коста. Ова серија, која се жанровски креће између драме и трилера, доноси причу о времену у којем живимо, времену коначне отпадије од Бога и разума, у којем сваки тренутак можемо посматрати са феноменолошке стране, открива ауторски тим серије.

„Кости“ су једна велика исповијест – о нама самима, какви смо и какви можемо да будемо, каже сценариста Никола Пејаковић. „Серија и прича о тој сивој зони, о немогућности да нацртамо границе између добрих и лоших. Сви су и добри и лоши – само их разликује једна ствар: жеља за промјеном, за покајањем, за исповиједањем својих гријехова. Ми често имамо обичај да осудимо оне који трачају уз кафу, причају о другима, оговарају.То је, чини ми се, само један покушај да се исповиједе сопствени гријеси и блатњаве тајне које прљају срце и душу. И пошто не постоји снага за то, онда се окрећу другима, причају о другима. Они који себе отворе и покажу свијету своје најдубље, најинтимније ствари – страсти, гријехове, страхове, сумње, ти су на путу изљечења“, појашњава Пејаковић.

„Месо“ и „Кости“ су двије различите приче, али приче које повезује једна трилогија. Слична естетика, начин причања, специфичан филмски језик и исти ауторски тим нешто су што ће гледаоци препознати већ у првим минутама новог десетодијелног драмског комада. Режију, као и за серију „Месо“, потписује Саша Хајдуковић, док је продуцент, такође као и у првом дијелу трилогије, Бранкица Јанковић.„Кости“ су  настале у копродукцији Радио-телевизије Србије и „Босонога продукције“ из Бање Луке.

Серија ће се приказивати у својеврсном новогодишњем маратону и то по двије епизоде сваке вечери од 1. до 5.  јануара, што ће гледаоцима омогућити да брже уђу у срж и боље доживе цијелу причу.

Главне улоге су повјерене Јови Максићу и Љубиши Савановићу, а од 1. јануара пратићемо и судбине ликова које су оживјели Драган Мићановић, Александар Ђурица, Борис Исаковић, Милица Јаневски, Никола Пејаковић, Никола Ракочевић, Дејан Аћимовић, Леа Секулић и Николина Фригановић.

Серија "Кости" од 01.01.2021. у 21х, БН телевизија!

Трејлер погледајте овдје: