Najbolji triler koji ćete pratiti u novoj godini!

Postoji li granica između dobrih i loših, kako se stiže na vrh, a kako do dna društvene ljestvice i kada dolazimo do „tačke pucanja“?

Republika Srpska 11.12.2020 | 15:45
Najbolji triler koji ćete pratiti u novoj godini!

Mnogo je pitanja, suštinskih i životnih, a na svako od njih dramski odgovor će dati serija „Kosti“, koja trenutno obara sve rekorde gledanosti u Srbiji, a pred domaću publiku stiže 1. januara od 21 čas na BN televiziji!

Bol, patnja i duhovi prošlosti – sve to čini dva svijeta, na prvi pogled potpuno različita, ali svijeta koja simbolično spajaju dva čovjeka sa istim imenom – Kosta. Ova serija, koja se žanrovski kreće između drame i trilera, donosi priču o vremenu u kojem živimo, vremenu konačne otpadije od Boga i razuma, u kojem svaki trenutak možemo posmatrati sa fenomenološke strane, otkriva autorski tim serije.

„Kosti“ su jedna velika ispovijest – o nama samima, kakvi smo i kakvi možemo da budemo, kaže scenarista Nikola Pejaković. „Serija i priča o toj sivoj zoni, o nemogućnosti da nacrtamo granice između dobrih i loših. Svi su i dobri i loši – samo ih razlikuje jedna stvar: želja za promjenom, za pokajanjem, za ispovijedanjem svojih grijehova. Mi često imamo običaj da osudimo one koji tračaju uz kafu, pričaju o drugima, ogovaraju.To je, čini mi se, samo jedan pokušaj da se ispovijede sopstveni grijesi i blatnjave tajne koje prljaju srce i dušu. I pošto ne postoji snaga za to, onda se okreću drugima, pričaju o drugima. Oni koji sebe otvore i pokažu svijetu svoje najdublje, najintimnije stvari – strasti, grijehove, strahove, sumnje, ti su na putu izlječenja“, pojašnjava Pejaković.

„Meso“ i „Kosti“ su dvije različite priče, ali priče koje povezuje jedna trilogija. Slična estetika, način pričanja, specifičan filmski jezik i isti autorski tim nešto su što će gledaoci prepoznati već u prvim minutama novog desetodijelnog dramskog komada. Režiju, kao i za seriju „Meso“, potpisuje Saša Hajduković, dok je producent, takođe kao i u prvom dijelu trilogije, Brankica Janković.„Kosti“ su  nastale u koprodukciji Radio-televizije Srbije i „Bosonoga produkcije“ iz Banje Luke.

Serija će se prikazivati u svojevrsnom novogodišnjem maratonu i to po dvije epizode svake večeri od 1. do 5.  januara, što će gledaocima omogućiti da brže uđu u srž i bolje dožive cijelu priču.

Glavne uloge su povjerene Jovi Maksiću i Ljubiši Savanoviću, a od 1. januara pratićemo i sudbine likova koje su oživjeli Dragan Mićanović, Aleksandar Đurica, Boris Isaković, Milica Janevski, Nikola Pejaković, Nikola Rakočević, Dejan Aćimović, Lea Sekulić i Nikolina Friganović.

Serija "Kosti" od 01.01.2021. u 21h, BN televizija!

Trejler pogledajte ovdje: