Данас колегијум о сједници Народне скупштине РС

Колегијум Народне скупштине Републике Српске данас ће на сједници којој би требало да присуствују сви шефови посланичких клубова одлучивати о тремину одржавања 17. посебне сједнице парламента Српске и приједлогу дневног реда.

Република Српска 11.12.2020 | 07:48
Данас колегијум о сједници Народне скупштине РС

Међу предложеним материјалима за посебну сједницу Скупштине је Приједлог буџета за наредну годину и Приједлог програма економских реформи Републике Српске за период 2021-2023. година.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић одлучио је да сједници Колегијума присуствују сви шефови посланичких клубова, будући да је ријеч о веома важним одлукама за Републику Српску и њено функционисање, као што су буџет за 2021. и Економска политика, саопштено је из парламента.

Сједница Колегијума Народне скупштине Републике Српске јуче је отказана након што су представници посланичких клубова опозиције затражили да за дневни ред гласају искључиво шефови посланичких клубова, а не њихови замјеници који представљају клубове по овлашћењу шефова.

Због превазилажења несугласица Чубриловић је одлучио да одгоди сједницу Колегијума, иако је у члану 13 став два Пословника јасно наведено: "Ако клуб посланика представља замјеник предсједника клуба, односно овлашћени представник, он преузима овлашћење предсједника клуба".

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

АЈДЕ КУЦИ

11.12.2020 07:15

С ОБЗИРОМ НА ТО СТА РАДЕ И КАКО ВОДЕ НАРОД У ПРОПАСТ НАЈБОЉЕ ДА НЕ ЗАСЈЕДАЈУ. ФАРСА ОД ПРЕДСТАВЉАЊА НАРОДА. ЛОПОВЦИНЕ СВЕ. ДАКЛЕ ИДИТЕ КУЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љ

11.12.2020 09:09

И не требају присуствовати кад ништа и не раде треба им укинути примања нека Додји неки кои ће радити за народ а не за свој интерес

Name

Јелена

11.12.2020 10:54

Цуј посебна,хоцели уцествовати велики баја позељели смо се циркуса у ова тмурна времена.Ред би био да опљацкани народ мало орасполози.12

ОДГОВОРИТЕ