Danas kolegijum o sjednici Narodne skupštine RS

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske danas će na sjednici kojoj bi trebalo da prisustvuju svi šefovi poslaničkih klubova odlučivati o treminu održavanja 17. posebne sjednice parlamenta Srpske i prijedlogu dnevnog reda.

Republika Srpska 11.12.2020 | 07:48
Danas kolegijum o sjednici Narodne skupštine RS

Među predloženim materijalima za posebnu sjednicu Skupštine je Prijedlog budžeta za narednu godinu i Prijedlog programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2021-2023. godina.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović odlučio je da sjednici Kolegijuma prisustvuju svi šefovi poslaničkih klubova, budući da je riječ o veoma važnim odlukama za Republiku Srpsku i njeno funkcionisanje, kao što su budžet za 2021. i Ekonomska politika, saopšteno je iz parlamenta.

Sjednica Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske juče je otkazana nakon što su predstavnici poslaničkih klubova opozicije zatražili da za dnevni red glasaju isključivo šefovi poslaničkih klubova, a ne njihovi zamjenici koji predstavljaju klubove po ovlašćenju šefova.

Zbog prevazilaženja nesuglasica Čubrilović je odlučio da odgodi sjednicu Kolegijuma, iako je u članu 13 stav dva Poslovnika jasno navedeno: "Ako klub poslanika predstavlja zamjenik predsjednika kluba, odnosno ovlašćeni predstavnik, on preuzima ovlašćenje predsjednika kluba".

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

AJDE KUCI

11.12.2020 07:15

S OBZIROM NA TO STA RADE I KAKO VODE NAROD U PROPAST NAJBOLJE DA NE ZASJEDAJU. FARSA OD PREDSTAVLJANJA NARODA. LOPOVCINE SVE. DAKLE IDITE KUCI.

ODGOVORITE
Name

Lj

11.12.2020 09:09

I ne trebaju prisustvovati kad ništa i ne rade treba im ukinuti primanja neka Dodji neki koi će raditi za narod a ne za svoj interes

Name

Jelena

11.12.2020 10:54

Cuj posebna,hoceli ucestvovati veliki baja pozeljeli smo se cirkusa u ova tmurna vremena.Red bi bio da opljackani narod malo oraspolozi.12

ODGOVORITE