Запрепашћен сам вијешћу о убиству оца Стефана

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за вјере Драган Давидовић упутио је телеграм саучешћа Његовом преосвештенству епископу бихаћко-петровачком Сергију поводом убиства монаха Стефана у манастиру Глоговац.

Република Српска 08.12.2020 | 13:50
Запрепашћен сам вијешћу о убиству оца Стефана

Још у невјерици и запрепаштен вијешћу о убиству дугогодишњег монаха манастира Глоговац оца Стефана, Вама, свештенству, монаштву и свим православним вјерницима Епархије бихаћко-петровачке, у име Републичког секретаријата за вјере и у своје лично име, упућујем искрено саучешће – навео је Давидовић у телеграму.

Према његовим ријечима, подмукло убиство оца Стефана нанијело је бол, не само епископу бихаћко-петровачком, монаштву и свим епархијатима, већ и свима који су имали прилику да упознају овог смјерног и благочестивог монаха.

– Његов изненадни одлазак свакако је велики губитак за многострадалну и од рата још неопорављену епархију, али као утјеха остаје чврсто увјерење и нада да ће га Господ у свом Царству небеском прибројити непрегледном реду мученика, пострадалих за Христа и вјеру православну – поручио је Давидовић.

Давидовић је изразио очекивање да ће органи гоњења брзо ући у траг починиоцу овог недјела и извести га пред лице правде, саопштено је из Републичког секретаријата за вјере.

Отац Стефан, дугогодишњи монах манастира Глоговац у мјесту Бабићи, општина Шипово, убијен је јуче у вечерњим часовима.

Из бањалучког Окружног јавног тужилаштва саопштено је да је особа чији су иницијали Д.Ш. из Бањалуке, према до сада прикупљеним доказима и обавјештењима, ножем убила монаха Стефана (62) у манастиру Глоговац.

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Марко

08.12.2020 13:09

Засто сте запрепастени? Социјалини рад и устале установе су овдје заказале. Пуно је ,,лудака,, који слободно ходају. Сто је најгоре овог типа це прогласити неурацуњивим и неце га ни осудити па це опет на грбачу дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славко

08.12.2020 13:36

Лопов питај овог запрепестаног бесдусника дали би заједно своју маму да може.

Name

Кум

08.12.2020 15:42

Најгоре је што међу политичарима и ма лудака, такав је систем!

Name

Ре

08.12.2020 17:26

Ово је терористицки цин

Name

Бн

08.12.2020 15:52

Много болесника, бескуцника, наркомана а сад и опасних миграната слободно се крецу насим срединама. Ко је крив томе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

бака

08.12.2020 18:12

Јеси ли био запрерпастен,Давидовицу,кад су студента Давида убили?Срам те било!Не јављај се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цоле

09.12.2020 19:35

А ко није страсно

ОДГОВОРИТЕ