Zaprepašćen sam viješću o ubistvu oca Stefana

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović uputio je telegram saučešća Njegovom preosveštenstvu episkopu bihaćko-petrovačkom Sergiju povodom ubistva monaha Stefana u manastiru Glogovac.

Republika Srpska 08.12.2020 | 13:50
Zaprepašćen sam viješću o ubistvu oca Stefana

Još u nevjerici i zaprepašten viješću o ubistvu dugogodišnjeg monaha manastira Glogovac oca Stefana, Vama, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima Eparhije bihaćko-petrovačke, u ime Republičkog sekretarijata za vjere i u svoje lično ime, upućujem iskreno saučešće – naveo je Davidović u telegramu.

Prema njegovim riječima, podmuklo ubistvo oca Stefana nanijelo je bol, ne samo episkopu bihaćko-petrovačkom, monaštvu i svim eparhijatima, već i svima koji su imali priliku da upoznaju ovog smjernog i blagočestivog monaha.

– Njegov iznenadni odlazak svakako je veliki gubitak za mnogostradalnu i od rata još neoporavljenu eparhiju, ali kao utjeha ostaje čvrsto uvjerenje i nada da će ga Gospod u svom Carstvu nebeskom pribrojiti nepreglednom redu mučenika, postradalih za Hrista i vjeru pravoslavnu – poručio je Davidović.

Davidović je izrazio očekivanje da će organi gonjenja brzo ući u trag počiniocu ovog nedjela i izvesti ga pred lice pravde, saopšteno je iz Republičkog sekretarijata za vjere.

Otac Stefan, dugogodišnji monah manastira Glogovac u mjestu Babići, opština Šipovo, ubijen je juče u večernjim časovima.

Iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva saopšteno je da je osoba čiji su inicijali D.Š. iz Banjaluke, prema do sada prikupljenim dokazima i obavještenjima, nožem ubila monaha Stefana (62) u manastiru Glogovac.

(Srna)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Marko

08.12.2020 13:09

Zasto ste zaprepasteni? Socijalini rad i ustale ustanove su ovdje zakazale. Puno je ,,ludaka,, koji slobodno hodaju. Sto je najgore ovog tipa ce proglasiti neuracunjivim i nece ga ni osuditi pa ce opet na grbaču drzave.

ODGOVORITE
Name

Slavko

08.12.2020 13:36

Lopov pitaj ovog zaprepestanog besdusnika dali bi zajedno svoju mamu da može.

Name

Kum

08.12.2020 15:42

Najgore je što među političarima i ma ludaka, takav je sistem!

Name

Re

08.12.2020 17:26

Ovo je teroristicki cin

Name

Bn

08.12.2020 15:52

Mnogo bolesnika, beskucnika, narkomana a sad i opasnih migranata slobodno se krecu nasim sredinama. Ko je kriv tome?

ODGOVORITE
Name

baka

08.12.2020 18:12

Jesi li bio zaprerpasten,Davidovicu,kad su studenta Davida ubili?Sram te bilo!Ne javljaj se.

ODGOVORITE
Name

Cole

09.12.2020 19:35

A ko nije strasno

ODGOVORITE