ДНС званично у власти у граду Источно Сарајево

На приједлог градоначелника Ненада Вуковића у дневни ред уврштене су тачке о разрјешењу начелника одјељења и именовање нових.Већина нових вршиоца дужности начелника одјељења у Градској управи везује се за Демократски народни савез /ДНС/.

Република Српска 08.12.2020 | 13:25
ДНС званично у власти у граду Источно Сарајево

 Скупштина града Источно Сарајево усвојила је данас Нацрт буџета града за наредну годину у износу од 10.230.000 КМ, а засједање су напустили одборници СНСД-а због, како су навели, кршења Пословника о раду и допуне дневног реда тачкама о разрјешењу начелника одјељења у Градској управи и именовању нових.

На приједлог градоначелника Ненада Вуковића у дневни ред уврштене су тачке о разрјешењу начелника одјељења и именовање нових.

Градоначелник Ненад Вуковић тврди да је јутрос "формално-правно добио оставке начелника одјељења у Градској управи Источног Сарајева" и да је већ шест мјесеци било непопуњено мјесто начелника за општу управу.

"С обзиром да мандат ове скупштине која је још у актуелном сазиву траје најмање до марта, а можда и априла, то је још четири мјесеца колико ће ова администарција да ради. Нова ће се на посредан начин тек тада бирати, било је реално и логично да град не може да буде без начелника одјељења и без изврше власти до тада“, рекао је Вуковић.

Он је истакао да се већина предложених имена за вршиоце дужности начелника одјељења у Градској управи везује за Демократски народни савез /ДНС/.

"Није непознато јавности да је ДНС промијенио страну и да је јавно дао подршку одређеним кандидатима на подручју Сарајевско-романијске регије, што се на неки начин и рефлектује на данашњој сједници", истакао је Вуковић.

Вуковић је додао да предсједници градских одбора СДС-а, ПДП-а и ДНС-а разговарају о будућем сазиву Скупштине града Источно Сарајево и на неки начин се већ врши "пребројавање одборника" у скупштинама општина, јер се одатле делегирају одборници у Скупштину града.

На сједници на мјесто вршиоца дужности начелника Одјељења за инспекцијске послове умјесто Бојана Перишића именована Слађана Нешић, а за вршиоца дужности начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности умјесто Наде Бадњар постављен је Игор Ђапић.

За вршиоца дужности начелника Одјељења за просторно уређење, саобраћај и стамбено-комуналне послове именован је Зоран Лубура, а на мјесто наченика Одјељења за општу управу Драган Шкрба.

Одборници СНСД су напустили скупштину уз образложење да није одржана у складу с пословником о раду.

Иначе, раније је постигнут договор да скупштинску већину у граду чине СДС, ПДП и ДНС, док је за градоначелника изабран Љубиша Ћосић из СНСД-а.

(БН/Срна) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ухх

08.12.2020 15:31

Сада це цосиц морати кувати кукуруз да презиви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Калеп

08.12.2020 16:03

А Драско и Љубиса?Ни они немају вецину као Цосиц

Name

Бухаха

09.12.2020 07:54

Хахаха

ОДГОВОРИТЕ