DNS zvanično u vlasti u gradu Istočno Sarajevo

Na prijedlog gradonačelnika Nenada Vukovića u dnevni red uvrštene su tačke o razrješenju načelnika odjeljenja i imenovanje novih.Većina novih vršioca dužnosti načelnika odjeljenja u Gradskoj upravi vezuje se za Demokratski narodni savez /DNS/.

Republika Srpska 08.12.2020 | 13:25
DNS zvanično u vlasti u gradu Istočno Sarajevo

 Skupština grada Istočno Sarajevo usvojila je danas Nacrt budžeta grada za narednu godinu u iznosu od 10.230.000 КM, a zasjedanje su napustili odbornici SNSD-a zbog, kako su naveli, kršenja Poslovnika o radu i dopune dnevnog reda tačkama o razrješenju načelnika odjeljenja u Gradskoj upravi i imenovanju novih.

Na prijedlog gradonačelnika Nenada Vukovića u dnevni red uvrštene su tačke o razrješenju načelnika odjeljenja i imenovanje novih.

Gradonačelnik Nenad Vuković tvrdi da je jutros "formalno-pravno dobio ostavke načelnika odjeljenja u Gradskoj upravi Istočnog Sarajeva" i da je već šest mjeseci bilo nepopunjeno mjesto načelnika za opštu upravu.

"S obzirom da mandat ove skupštine koja je još u aktuelnom sazivu traje najmanje do marta, a možda i aprila, to je još četiri mjeseca koliko će ova administarcija da radi. Nova će se na posredan način tek tada birati, bilo je realno i logično da grad ne može da bude bez načelnika odjeljenja i bez izvrše vlasti do tada“, rekao je Vuković.

On je istakao da se većina predloženih imena za vršioce dužnosti načelnika odjeljenja u Gradskoj upravi vezuje za Demokratski narodni savez /DNS/.

"Nije nepoznato javnosti da je DNS promijenio stranu i da je javno dao podršku određenim kandidatima na području Sarajevsko-romanijske regije, što se na neki način i reflektuje na današnjoj sjednici", istakao je Vuković.

Vuković je dodao da predsjednici gradskih odbora SDS-a, PDP-a i DNS-a razgovaraju o budućem sazivu Skupštine grada Istočno Sarajevo i na neki način se već vrši "prebrojavanje odbornika" u skupštinama opština, jer se odatle delegiraju odbornici u Skupštinu grada.

Na sjednici na mjesto vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove umjesto Bojana Perišića imenovana Slađana Nešić, a za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti umjesto Nade Badnjar postavljen je Igor Đapić.

Za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje, saobraćaj i stambeno-komunalne poslove imenovan je Zoran Lubura, a na mjesto načenika Odjeljenja za opštu upravu Dragan Škrba.

Odbornici SNSD su napustili skupštinu uz obrazloženje da nije održana u skladu s poslovnikom o radu.

Inače, ranije je postignut dogovor da skupštinsku većinu u gradu čine SDS, PDP i DNS, dok je za gradonačelnika izabran Ljubiša Ćosić iz SNSD-a.

(BN/Srna) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Uhh

08.12.2020 15:31

Sada ce cosic morati kuvati kukuruz da prezivi.

ODGOVORITE
Name

Kalep

08.12.2020 16:03

A Drasko i Ljubisa?Ni oni nemaju vecinu kao Cosic

Name

Бухаха

09.12.2020 07:54

Хахаха

ODGOVORITE