ЦИК наредио поновно бројање листића у овим мјестима

Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ наредила је поновно бројање гласачких листића на појединим бирачким мјестима у Цазину, Бихаћу, Теслићу, Новом Граду, Какњу, Тузли, Фочи у Федерацији БиХ и Варешу.

Република Српска 08.12.2020 | 08:24
ЦИК наредио поновно бројање листића у овим мјестима

Усаопштењу ЦИК је прецизирано да ће поновно бројање гласачких листића бити обављено по кандидатима унутар листе појединих политичких субјеката за ниво власти општинско вијеће/скупштина општине, односно градско вијеће.

Поновна бројања ће се обавити у Главном центру за бројање у сарајевској дворани “Зетра” од 12 часова.

Наредба ће бити објављена на веб-страници ЦИК БиХ и сматраће се да је на тај начин достављена свим учесницима у изборном процесу, наводи се у саопштењу.

У складу са Изборним законом БиХ кандидати политичких странака, коалиција, листи независних кандидата и независни кандидати и кандидат са листе припадника националних мањина који се појављују на гласачком листићу за који се врши поновно бројање, као и други акредитовани посматрачи, могу бити присутни у току поновног бројања.

ЦИК БиХ наређује поновно бројање гласачких листића по захтјеву или по службеној дужности ако утврди да је учињена повреда Изборног закона БиХ и да та повреда утиче на додјелу мандата.

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

УХ

08.12.2020 07:33

ПА ВИЋЕТЕ ПРЕБРОЈАВАТИ ЛИСТИЋЕ ДОК ГОД ДОДИК НЕБУДЕ ИМО НАЧЕЛНИКЕ НАД СВИМ ОПШТИНАМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

08.12.2020 09:07

ЦИК опет нула.

Name

Добојлија

08.12.2020 10:22

Могу да краду изборну вољу народа могу да раде са сиротиње ста хоце и изивљавају се ,али немогу да ми спријеце да побјегнем из ове дрзаве и да се висе никад не вратим у њу стацеми кад је сва у криминалу ,оцу да зивим као сав слободан и нормалан народ,,овдје нека остану они сто мисле ако данас имају сјутраце мозда бити и нека се диве как неко има незна стаце са богатством а вецина стезе каисе ,,сретан опстанак свима..ја одо.

Name

Познавалац - обавијештен

08.12.2020 07:35

У Бањалуци, па готово нема гријања, заиста истина. Да није неко примјетио, ко туда пролази, Лакташког Међеда, да се немува око Топлане?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.12.2020 09:24

Јави се Драску он је сад баја у Бања Лиуци.

Name

Јаффа

08.12.2020 07:38

А у Дервенти убачени гласови, поштом послани? И није само бројање проблем, проблем су убачени листићи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.12.2020 09:17

ПРОБЛЕМ ЈЕ СТО ЈЕ ЦИК ВЕЦ ПОДМИЦЕН И КУПЉЕН И САДА ПРЕПРАВЉА ВОЉУ ДАРОДА НЕКО ЈЕ УЗЕ МИЛИОНЦИЦЕ И САД ЈЕ,,БЕ НАРОД