CIK naredio ponovno brojanje listića u ovim mjestima

Centralna izborna komisija (CIK) BiH naredila je ponovno brojanje glasačkih listića na pojedinim biračkim mjestima u Cazinu, Bihaću, Tesliću, Novom Gradu, Kaknju, Tuzli, Foči u Federaciji BiH i Varešu.

Republika Srpska 08.12.2020 | 08:24
CIK naredio ponovno brojanje listića u ovim mjestima

Usaopštenju CIK je precizirano da će ponovno brojanje glasačkih listića biti obavljeno po kandidatima unutar liste pojedinih političkih subjekata za nivo vlasti opštinsko vijeće/skupština opštine, odnosno gradsko vijeće.

Ponovna brojanja će se obaviti u Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj dvorani “Zetra” od 12 časova.

Naredba će biti objavljena na veb-stranici CIK BiH i smatraće se da je na taj način dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu, navodi se u saopštenju.

U skladu sa Izbornim zakonom BiH kandidati političkih stranaka, koalicija, listi nezavisnih kandidata i nezavisni kandidati i kandidat sa liste pripadnika nacionalnih manjina koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje, kao i drugi akreditovani posmatrači, mogu biti prisutni u toku ponovnog brojanja.

CIK BiH naređuje ponovno brojanje glasačkih listića po zahtjevu ili po službenoj dužnosti ako utvrdi da je učinjena povreda Izbornog zakona BiH i da ta povreda utiče na dodjelu mandata.

(Srna)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

УХ

08.12.2020 07:33

ПА ВИЋЕТЕ ПРЕБРОЈАВАТИ ЛИСТИЋЕ ДОК ГОД ДОДИК НЕБУДЕ ИМО НАЧЕЛНИКЕ НАД СВИМ ОПШТИНАМА.

ODGOVORITE
Name

Nada

08.12.2020 09:07

CIK opet nula.

Name

Dobojlija

08.12.2020 10:22

Mogu da kradu izbornu volju naroda mogu da rade sa sirotinje sta hoce i izivljavaju se ,ali nemogu da mi sprijece da pobjegnem iz ove drzave i da se vise nikad ne vratim u nju stacemi kad je sva u kriminalu ,ocu da zivim kao sav slobodan i normalan narod,,ovdje neka ostanu oni sto misle ako danas imaju sjutrace mozda biti i neka se dive kak neko ima nezna stace sa bogatstvom a vecina steze kaise ,,sretan opstanak svima..ja odo.

Name

Poznavalac - obaviješten

08.12.2020 07:35

U Banjaluci, pa gotovo nema grijanja, zaista istina. Da nije neko primjetio, ko tuda prolazi, Laktaškog Međeda, da se nemuva oko Toplane?

ODGOVORITE
Name

Re

08.12.2020 09:24

Javi se Drasku on je sad baja u Banja Liuci.

Name

Jaffa

08.12.2020 07:38

A u Derventi ubačeni glasovi, poštom poslani? I nije samo brojanje problem, problem su ubačeni listići.

ODGOVORITE
Name

Re

08.12.2020 09:17

PROBLEM JE STO JE CIK VEC PODMICEN I KUPLJEN I SADA PREPRAVLJA VOLJU DARODA NEKO JE UZE MILIONCICE I SAD JE,,BE NAROD