Моззарт донирао помоћ болницама у 18 градова!

Поред финансијске ињекције здравственим установама у укупном износу од 112.000 КМ, од чега је 12.000 КМ сакупљено на хуманитарним Алл стар турнурима са највећим спортским звјездама региона, организована је и велика акција подјеле пакета воћа љекарима и пацијентима широм земље

Босна и Херцеговина 07.12.2020 | 14:55
Моззарт донирао помоћ болницама у 18 градова!

Од Бихаћа, преко Бање Луке, Тузле и Сарајева, па све до Фоче и Требиња - 18 градова је хуманитарни караван компаније Моззарт обишао током епидемије корона вируса, увијек водећи рачуна да донације стижу у сама жаришта. Кроз пакет помоћи од 112.000 КМ и бројне акције, регионални лидер у области игара на срећу је акценат на друштвено-одговорном раду ове године ставио на подршку здравственом систему и онима који већ мјесецима не скидају скафандере и даноноћно воде борбу за људске животе.

Из недјеље у недјељу је овај привредни гигант помагао болницама широм земље, најприје кроз финансијске донације, а онда и у великој акцији уручења витаминских пакета за љекаре и пацијенте у чак 19 здравствених установа! Медицински радници били су дирнути овим гестом, а укупно је донирано више од 10 тона воћа.


Ријечи главног медицинског техничара болнице у Травнику, Екрема Мракића, најбоље осликавају колико је важно да доктори осјете да заједница мисли на њих:
- Овакве донације нису вриједне само у материјалном смислу, већ представљају и велику моралну подршку  у овим тешким данима.
Поруку љекарима да истрају у овој борби послале су и највеће спортске звезде у региону, на Моззартовим хуманитарним Алл Стар турнирима у видео-игри ФИФА 20. Учествовали су Лука Јовић, Иван Шапонић, Никола Миленковић, Лука Аџић, Вељко Николић, Михајло Нешковић, Амер Гојак, Борис Радуновић, Џанан Муса, Лука Митровић и Дамјан Достанић.

Није било толико важно ко ће побједити у мечевима које је преносио Спортклуб, него колико ће се новца прикупити за помоћ болницама у Београду, али и БиХ. На тај начин је обезбјеђено по 6.000 КМ за Клинички центар Универзитета у Сарајеву и Универзитетски клинички центар у Тузли, по жељи првотимца Торина и рођеног Сарајлије Амера Гојака, односно Дарка Тодоровића који се афирмисао у тузланској Слободи.

У више градова је два пута уручена помоћ, па је у Сарајеву пружена подршка и љекарима Опште болнице “Др. Абдулах Накаш”.
- Имамо формиран ковид-одјел, а донација воћа и природних сокова је дошла у правом тренутку, јер су радници на измаку снага – поручили су из ове установе, док су и у Тузли били веома захвални што их се Моззарт сјетио и у акцији подјеле витаминских пакета.

Поред ова два града, донације су уручене и у Требињу, Бијељини, Бањој Луци, Добоју, Зворнику, Приједору, Источном Сарајеву, Градишци, Мостару, Зеници, Бихаћу, Фочи, Брчком, Санском Мосту, Травнику и Грачаници.

- Од самог почетка пандемије, компанија Моззарт даје подршку здравственим радницима широм земље кроз различите донације. Желимо да љекарима који су на првој линији фронта у борби против корона вируса дамо подршку и покажемо колико цијенимо њихово залагање у овим тешким тренутцима. Наставићемо и даље са својим хуманитарним активностима и потрудићемо се да помоћ стигне гдје год да је потребна – поручила је Селма Салкановић,  руководилац Корпоративних послова компаније Моззарт.

(БН)