На протестима у Минску приведени руски новинари

Белоруска полиција привела је неколико новинара који су радили за руске медије, укључујући РИА Новости и Интерфакс-Запад, који су данас извештавали о недозвољеним скуповима, известило је Белоруско удружење новинара.

Свијет 06.12.2020 | 15:32
На протестима у Минску приведени руски новинари

Према невладиним организацијама, извештачи БелаПАН-а Марина Харевич и Сергеј Људкевич такође су били приведени у Гродну, на западу Белорусије, пренео је ТАС С.

Новинари РИА-Новости и Интерфакс-Запада су потом пуштени.

"Одведени смо у окружну канцеларију унутрашњих послова Заводско и пуштени смо након провере докумената", рекао је новинар.

Нерегистровани центар за људска права Весна известио је на својој веб страници да је на протестима у Белорусији приведено више од 40 људи.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Писменост и образовање

06.12.2020 14:48

Тако, тако. Хапси багру издајничку друже Лукашенко!

ОДГОВОРИТЕ
Name

И онда

06.12.2020 18:08

казу, људи хоце промјене и слицно. Док год будете овако размисљали нема од промјена ниста, овакви, лсктасенко и Лукасенко, Путинко и остали це владати над вама и васа дјеца це се селити и даље у земље у које су се промјене догодиле деценије уназад, цак стољеце, и промјене у бздуцности на сваким изборима могуце, али правим изборима, демократским, док всм ови васи демократију демонизирају. А ви блејите, клицајте оваквима.

Name

Директ

06.12.2020 18:26

Лукашенку истиче рок трајања на власти. И он је то схватио. И овом нашем полако долази крај. Све на своје долази.

Name

Гродно

06.12.2020 18:36

Вратити Пољској.

ОДГОВОРИТЕ