Na protestima u Minsku privedeni ruski novinari

Beloruska policija privela je nekoliko novinara koji su radili za ruske medije, uključujući RIA Novosti i Interfaks-Zapad, koji su danas izveštavali o nedozvoljenim skupovima, izvestilo je Belorusko udruženje novinara.

Svijet 06.12.2020 | 15:32
Na protestima u Minsku privedeni ruski novinari

Prema nevladinim organizacijama, izveštači BelaPAN-a Marina Harevič i Sergej Ljudkevič takođe su bili privedeni u Grodnu, na zapadu Belorusije, preneo je TAS S.

Novinari RIA-Novosti i Interfaks-Zapada su potom pušteni.

"Odvedeni smo u okružnu kancelariju unutrašnjih poslova Zavodsko i pušteni smo nakon provere dokumenata", rekao je novinar.

Neregistrovani centar za ljudska prava Vesna izvestio je na svojoj veb stranici da je na protestima u Belorusiji privedeno više od 40 ljudi.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Pismenost i obrazovanje

06.12.2020 14:48

Tako, tako. Hapsi bagru izdajničku druže Lukašenko!

ODGOVORITE
Name

I onda

06.12.2020 18:08

kazu, ljudi hoce promjene i slicno. Dok god budete ovako razmisljali nema od promjena nista, ovakvi, lsktasenko i Lukasenko, Putinko i ostali ce vladati nad vama i vasa djeca ce se seliti i dalje u zemlje u koje su se promjene dogodile decenije unazad, cak stoljece, i promjene u bzducnosti na svakim izborima moguce, ali pravim izborima, demokratskim, dok vsm ovi vasi demokratiju demoniziraju. A vi blejite, klicajte ovakvima.

Name

Direkt

06.12.2020 18:26

Lukašenku ističe rok trajanja na vlasti. I on je to shvatio. I ovom našem polako dolazi kraj. Sve na svoje dolazi.

Name

Grodno

06.12.2020 18:36

Vratiti Poljskoj.

ODGOVORITE