Одјељења интензивне његе пребукирана

Њемачке болнице пребукиране су због наглог пораста броја пацијената заражених вирусом корона којима је потребна интензивна њега, рекао је шеф болничког удружења локалним медијима Гералд Гас.

Србија 06.12.2020 | 14:17
Одјељења интензивне његе пребукирана

У покрајинама попут Саксоније, број пацијената на интензивној њези је пет пута већи него у априлу. Болнице или достижу предвиђене капацитете или су их већ премашиле, рекао је Гас, шеф Њемачке болничке федерације (ДКГ), кровне групе која уједињује регионална болничка удружења.

Према подацима ДКГ, тренутно је 40 одсто више пацијената са ковидом 19 на одјељењима интензивне његе него што је било током првог таласа пандемије у прољеће. Око 16.000 пацијената зараженх вирусом корона лијечи се на другим одјељењима.

Када је први талас погодио Њемачку, мање болнице могле су да пошаљу своје тешко болесне пацијенте на боље опремљене универзитетске клинике, али ово се сада показује изазовним, јер су клинике често препуне, пише лист Велт ам зонтаг.

Томас Кониг, начелник одјељења интензивне његе у болници у Берлину, рекао је за Дојче веле да је свих десет кревета његове јединице заузето већ недјељама.

Он је додао да је и раније био проблем на овом одјељењу са стручним кадром и да је увијек било премало квалификованих медицинских сестара, док је ковид ту ситауцију само још више погоршао.

Уве Јансенс, шеф Њемачке асоцијације за интензивну и хитну медицину (ДИВИ), рекао је за Дојче веле, да је “заиста неизвјесно” како ће болнице управљати протоком пацијената “ако током наредних неколико седмица ствари остану онакве какве јесу”.

Мрачна слика подудара се са ранијим извјештајима њемачких медија да се болнице боре са обновљеним приливом пацијената док расте број случајева широм земље.

Њемачка је почетком новембра увела дјелимичну блокаду и продужила рестрикције до 10. јануара. У Њемачкој је до сада заражено више од 1,7 милиона људи, док је 18.772 умрло.

(Српскаинфо/ДW)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Тадивоје

06.12.2020 14:12

Наравно да су то лази и спекулације

ОДГОВОРИТЕ
Name

инфермиере

06.12.2020 14:21

баш би волео знати који ти је извор информација вероватно Фацебоок немогу али волео би све вас што не верујете да поведем са собом само један дан на посао да видите шта значи интензивна нега за болеснике цовид а шта тек за нас медицинске раднике

Name

Тадивоје

06.12.2020 18:57

Мој извор је мој посао у Болници и тврдим да је лаз јер сам у њој сваки дан.

Name

Тадивоје

06.12.2020 20:59

теби негине лимени сандук колика си будала. Ти ни сам немас појма ста се тамо десава. Па и код њих влада исто прица да је све под контролом као и ус свим земљама а реалност је много фругција. Ти си веома глуп јер ниси у стању да теретски размисљас а камоли практицно, али ниси једини

Name

ти си сваки дан у болници

06.12.2020 21:00

само преко фацебоока или носас метлу на паркингу