"Црна Гора треба да има најбоље односе са свима"

Потпредседник нове Владе Црне Горе Дритан Абазовић је истакао да Црна Гора треба да има најбоље односе са свима, а нарочито с великим силама, каква је Кина.

Регион 05.12.2020 | 19:04
"Црна Гора треба да има најбоље односе са свима"

Велике су последице које је ове године пандемија оставила на привреду, наводи Абазовић за Кинеску медијску групу (ЦМГ).

Он је рекао да ће наредна година биће веома тешка за економију Црне Горе јер је неизвесно шта ће бити с туристичком сезоном.

Абазовић је рекао да очекује да ускоро почне вакцинација становништва у свету, те се нада да ће путовања бити могућа, а приход од туризма у наредној години бољи, а очекује и да ће његова земља, уз помоћ међународних финансијских институција, успети да сачува финансијску стабилност.

Потпредседник Владе Црне Горе је рекао да су у сарадњи у окивиру иницијативе "17 плус један" прихватљиви сви механизми који доприносе мобилности привреде, те и могућности да се више међународних фактора укључи у повећање бруто домаћег производа Црне Горе.

"Не могу да кажем конкретно на којим пројектима треба сарађивати, али свакако пажњу заслужује све што је у функцији побољшања мобилности радне снаге, великих инфраструктурних пројеката и пројеката који су значајни у регионалном контексту или у државном контексту", рекао је он.

"Нова влада Црне Горе треба да буде посвећена тој сарадњи. Дакле, морамо наћи моделе који ће задовољити интересе обеју држава. Надам се да ће Кина, као изузетно моћна држава, која повећава свој утицај свуда у свету, бити заинтересована за унапређење сарадње са Црном Гором", казао је Абазовић.

(БЕТА)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Проф. Др. Шупкет Чмаревић

05.12.2020 19:19

Нисмам у току. Да ли је Црна Гора икада подписала мировни споразум са Јапаном ? Неби било добро да се двије јаке морнарице сударе негдје на Пацифику, то би могло довести до трећег Свјетског рата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.12.2020 21:42

Име ти све казе

Name

Питање

05.12.2020 22:10

Дритане какви су односи власти у Црној Гори са ГРАЂАНИМА ? Нормализуј државу унутар ње саме па онда уређуј односе са другим државама !ПОРУКА СА СТРАНЕ :ДРИТАНЕ ДУВА ЈУГО НОВА ВЛАДА НЕЋЕ ДУГО!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Запад

05.12.2020 22:42

И демократија треба да су приоритети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

говнаревиц

06.12.2020 07:11

треба склопит са планетом Марс такођер мировни споразум

Name

Реално

06.12.2020 08:09

Нормално је да све земље имају добре односе и тезити Том циљује сасвим исправно. Назалост Црна Гора је у Нату и то јој неце дозволити да ради у своју корист. Многи мисле да је то предност али то се показало као коцница развоја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

06.12.2020 10:55

људино

ОДГОВОРИТЕ