Распродаја правде: "Блацк Фридаy" у Тужилаштву БиХ

Тужилаштво БиХ данас је издало три саопштења за јавност. У питању су саопштења која се односе на три предмета. Прво су дошли Респиратори, онда Поткивање и на крају Моника Мијић. Та три саопштења доказују на каквом се дну налази бх. правосуђе са Миланом Тегелтијом на челу.

Босна и Херцеговина 04.12.2020 | 18:42
Распродаја правде: "Блацк Фридаy" у Тужилаштву БиХ

Нермин Алешевић је крив због тога што је снимао састанак са Миланом Тегелтијом на којем му предсједник ВСТС-а обећава да ће поразговарати са тужитељком која поступа у предмету у којем је Алешевић оштећени.

Нермин Алешевић је крив, а Милан Тегелтија је невин зато што је као предсједник Високог судског и тужилачког савјета обећао да ће поразговарати са тужитељком Далидом Бурзић о предмету у којем је Алешевић оштећени.

Нермин Алешевић је оптужен, а Далида Бурзић и Милан Тегелтија су свједоци. Нермин Алешевић је од Тужилаштва тражио имунитет како би свједочио против службеника СИПА-е и Милана Тегелтије, али је, на крају, имунитет добио предсједник ВСТС-а. Јер Милан Тегелтија је, ипак, именовао државне тужиоце, а Нермин Алешевић их је пријављивао због криминала.

Фадил Новалић је “крив” зато што је ангажовао свог савјетника да испослује дозволу Сребрној малини за увоз сумњивих респиратора из Кине. Алаксандар Золак је, као директор Агенције за лијекове, потписао рјешење којим је Сребрној малини Фикрета Хоџића допуштен “хитни увоз” респиратора.

Фадил Новалић је оптужен, Александар Золак – није. Фикрет Хоџић је оптужен, Александар Золак – није. Фадил Новалић је ухапшен зато што потписао одлуку о исплати 10 милиона марака Сребрној малини за куповину респиратора. Јелка Миличевић није ухапшена зато што је потписала одлуку о исплати 10 милиона марака Сребрној малини.

За Фадила Новалића Тужилаштво БиХ је тражило притвор због случаја Респиратори. За Јелку Миличевић нису тражене ни мјере забране због случаја Респиратори. Обоје су на крају оптужени. Новалић је вођа удружене криминалне групе, а Јелка Миличевић је тек “несавјесно радила”.

“Тужилаштво БиХ је формирало предмет након запримљене информације да су непознати починилац током јучерашњег дана провалили у стан у Сарајеву који користи чланица ВСТС-а Моника Мијић и том приликом отуђили, између осталог, и предмете који се могу довести у везу са актуалним дешавањима у ВСТС-у”, саопштио је журни Борис Грубешић.

“У мој стан није проваљено, ништа није украдено, причам са свој телефона”, казала је Моника Мијић новинарима БИРН-а.

Дакле, Тужилаштво БиХ истражује наводе о провали у стан чланице ВСТС-а у који није ни проваљено. Истражује крађу предмета који нису украдени. И већ сумњају да се украдени предмети могу повезати са “посљедњим збивањима у ВСТС-у”.

А посљедња збивања у ВСТС-у су позив Милану Тегелтији да поднесе оставку. Након чега ће се, како је и он сам најавио, “почети да пори џемпер”. Осим ако државни тужилац Олег Чавка не искористи своје “хакерске” способности па у предмету Монике Мијић пронађе кључне доказе које ће Тегелтију оставити на челу бх. правосуђа. 

(Истрага.ба)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Драган

04.12.2020 18:58

Обицни сељациц који це на крају заврсити тамо гдје треба, у затвору

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мангупи

05.12.2020 11:19

А кажу звиждачи заштићени. Луда кућа. Слобода за Јашара

Name

XXЛ

04.12.2020 19:40

Па и код два папка није подигнута оптужница против наше лијепе, препаметне плавуше веч се истраживало које снимао и то замислите не овлаштено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ти

05.12.2020 05:31

Могу мислити сада панике!

ОДГОВОРИТЕ