Завршен процес реакредитације Универзитета за пословне студије

Универзитет за пословне студије, прва акредитована високошколска установа у Републици Српској, 1. децембра 2020. године уписан је у Државни регистар акредитованих високошколских установа у Босни и Херцеговини.

Република Српска 04.12.2020 | 09:00
Завршен процес реакредитације Универзитета за пословне студије

Ово је извршено на основу рјешења о акредитацији Универзитета, број: 01/1.3.227-3-3/19 од 12. новембра 2020. године, донесеног на основу Препоруке Агенције за развој високог образовања и осигурања квалитета Босне и Херцеговине, број: 05-33-1-99-32/19 од 4. новембра 2020. године, саопштено је из ове високошколшке установе.

Из поменуте високошколске установе истичу како је овим поступком завршен правовремено започет процес реакредитације Универзитета који више од 15 година образује будуће стручњаке из области друштвених, природних и техничких наука.

„Акредитација нашег Универзитета на нових пет година је потврда квалитета студија и успјеха које смо у образовном процесу постигли током готово двије деценије рада. Универзитет за пословне студије наставља са образовањем високостручних кадрова који ће одговорити захтјевима и потребама савременог пословног окружења, као лидер у области високошколског образовања на просторима БиХ и југоисточне Европе“, каже проф. др Радован Клинцов, ректор Универзитета за пословне студије.

Под окриљем Универзитета данас ради осам организационих јединица - Факултет за пословне и финансијске студије, Факултет за примјењену економију, Факултет за информационе технологије и дизајн, Факултет за екологију, Факултет за туризам и хотелијерство, Факултет за новинарство и комуникологију, Факултет правних наука, теИнститут, а настава се изводи на три циклуса студија у Бањој Луци, Бијељини и Источном Сарајеву, наводи се у саопштењу.

На Универзитету за пословне студије вјерују да ће успјешна реакредитација утицати да се будући студенти одлуче за образовање управо у овој високошколској установи. Све информације о акредитацији Универзитета су доступне и на сајту Агенције за развој високог образовања и осигурања квалитета Босне и Херцеговине.

(Саопштење УПС-а)