Završen proces reakreditacije Univerziteta za poslovne studije

Univerzitet za poslovne studije, prva akreditovana visokoškolska ustanova u Republici Srpskoj, 1. decembra 2020. godine upisan je u Državni registar akreditovanih visokoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini.

Republika Srpska 04.12.2020 | 09:00
Završen proces reakreditacije Univerziteta za poslovne studije

Ovo je izvršeno na osnovu rješenja o akreditaciji Univerziteta, broj: 01/1.3.227-3-3/19 od 12. novembra 2020. godine, donesenog na osnovu Preporuke Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta Bosne i Hercegovine, broj: 05-33-1-99-32/19 od 4. novembra 2020. godine, saopšteno je iz ove visokoškolške ustanove.

Iz pomenute visokoškolske ustanove ističu kako je ovim postupkom završen pravovremeno započet proces reakreditacije Univerziteta koji više od 15 godina obrazuje buduće stručnjake iz oblasti društvenih, prirodnih i tehničkih nauka.

„Akreditacija našeg Univerziteta na novih pet godina je potvrda kvaliteta studija i uspjeha koje smo u obrazovnom procesu postigli tokom gotovo dvije decenije rada. Univerzitet za poslovne studije nastavlja sa obrazovanjem visokostručnih kadrova koji će odgovoriti zahtjevima i potrebama savremenog poslovnog okruženja, kao lider u oblasti visokoškolskog obrazovanja na prostorima BiH i jugoistočne Evrope“, kaže prof. dr Radovan Klincov, rektor Univerziteta za poslovne studije.

Pod okriljem Univerziteta danas radi osam organizacionih jedinica - Fakultet za poslovne i finansiјske studiјe, Fakultet za primјenjenu ekonomiјu, Fakultet za informacione tehnologiјe i dizaјn, Fakultet za ekologiјu, Fakultet za turizam i hoteliјerstvo, Fakultet za novinarstvo i komunikologiјu, Fakultet pravnih nauka, teInstitut, a nastava se izvodi na tri ciklusa studija u Banjoj Luci, Bijeljini i Istočnom Sarajevu, navodi se u saopštenju.

Na Univerzitetu za poslovne studije vjeruju da će uspješna reakreditacija uticati da se budući studenti odluče za obrazovanje upravo u ovoj visokoškolskoj ustanovi. Sve informacije o akreditaciji Univerziteta su dostupne i na sajtu Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta Bosne i Hercegovine.

(Saopštenje UPS-a)