Велике су шансе да се понове избори у Добоју

Суад Арнаутовић, члан Централне изборне комисије Босне и Херцеговине, рекао је вечерас да су, према његовом мишљењу, велике шансе да избори у Сребреници и Добоју буду поновљени због нарушавања изборног процеса.

Босна и Херцеговина 03.12.2020 | 17:45
Велике су шансе да се понове избори у Добоју

Он је најавио да ће ова институција сутра донијети одлуку за 140 општина и градова.

''Највјероватније сутра нећемо утврдити резултате за Сребреницу и Добој, као и Мостар (гдје избори још нису одржани)'', испричао је Арнаутовић.

''Сутра ћемо знати хоће ли се поновити избори у Сребреници и Добоју'', рекао је и додао да не жели коментарисати хапшења због наводних изборних превара у Сребреници.

''Тужилаштво и СИПА раде свој посао и то је апслутно у вези с повредама изборног права. Али независно од тога, ЦИК има друге елементе који су везани за повреде правила изборног процеса на изборни дан'', појаснио је Арнаутовић.

На питање какве су шансе да избори у Сребреници и Добоју буду поновљени, Арнаутовић је рекао да су ''велике шансе''. 

''Особно мислим да су шансе да се избори поново - велике. Могу ссаосјећати с апелима и захтјевима, али када је у питању изборни процес, искључиво је ствар у одлучивању - оно што имате као материјални доказ, оно што се може одбранити пред Судом'', истакао је гост Н1.

Потом је додао да ће коначна одлука за Сребреницу и евентуално нове изборе, бити донесена до краја године.

''Претпостављам да ми сутра нећемо донијети одлуку о понављању избора, ми сутра нећемо утврдити резултате за те изборне јединице јер се нису створии законом предвиђени услови да се утврде резултати. Одлука ће бити донесена у наредном периоду, она неће дуго чекати. Ангажовали смо судске вјешаке и правимо одређене анализе и на основу тих анализа донијети одлуку. То би требало бити прије Нове године'', рекао је Арнаутовић.

Хоће ли избори у Травнику, након смрти кандидата за начелника, бити поновљени?

''Мислим да ћемо имати изборе у Травнику, имамо већинско мишљење унутар ЦИК-а. Изборни закон није предвидио овакву ситауцију, утврдићемо и потврдити резултате избора. Када дођемо у ситуацију да додијелимо мандат, ући ћемо у процес расписивања пријевремених избора'', истакао је гост Н1.

(Н1)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Главни

03.12.2020 17:06

Ко вас шта пита, ко је овде главни баја, какав Инцко, ОХР је скуп клошара, какав ПИК, шта те УН хоће нека нам пошаљу паре ми знамо шта треба радити са ловом..

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД ДОБОЈ

03.12.2020 17:43

Ако Баја и његова миљеница Сања кажу да су избори у Добоју протекли у реду ко смје да тај аксиом доведе у питање.Све је регуларно и 113% тачно.Познато је колико Добој ОБОЖАВА бају и његове разбојнике

Name

Срето Пекара

03.12.2020 17:12

Ако се избори у Добоју понове мени је Обрен обећао један мандат. За Профу, Ранкицу и Ћимана нисам сигуран. Као ни за министра Петричевића и Белог Јосиповића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Срето Пекара

04.12.2020 06:29

Чуо сам да те Обрен Испалио на изборима а само што си завршио кућу и пословни објелат на Усори, који издајеш Заводу за уџбенике и наставна средства" из И.Сарајева, сад кад ти треба цркавица од 500 КМ од одборничког додатка тебе избацили из Скупштинских клупа мајку му...а и мерцедес нови пуно троши а треба понекад отићи и до Бакотића да се обиђе роникрај...апелујемо сви на Обрена да се смилује и нашем Пекарићу подари, уз помоћ драгог бога свевишњег...не вјечна ловишта, него вјечно мјесто у скупштинским клупама! ЧУВА БОГ СРЕТУ СВОГ!

Name

Кап у мору

03.12.2020 17:15

Изборна крађа. Наравно да треба поновити изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

04.12.2020 06:48

А ЦИК се наплатио да би у Дервенти побиједио СНСД-ов кандидат помоћу гласова поштом, а? Опозицијо, тражите те гласове поштом на увид...то све 2-3 особе одрадиле, иста оловка.

Name

Госпон

03.12.2020 17:16

Имали икакве шансе да се и у добоју догоди понеко хапшење месетара и лопова који јавно краду и купују гласове годинама!ццц

ОДГОВОРИТЕ