Радници одбили акције: Без Вас нема Индустрије!

- Захваљујући се на понуђеним акцијама радници СЛ ИАТ истичу да "Индустрије алата без Вас (Родољуба Драшковића) - не би било јуче, као што је не би било данас, као што је не би било и у будућности.

Република Српска 02.12.2020 | 14:27
Радници одбили акције: Без Вас нема Индустрије!

Предсједник Концерна Сwисслион Родољуб Драшковић упознао је представнике Синдиката СЛ ИАТ са одлуком да без накнаде (безтеретно) своје акције у проценту од 64,309529% и броју 24.541.992 које има у привредном друштву Сwисслион Индустрија алата а.д. Требиње, матични број 01109049 поклони свим заслужним запосленим који су последњих 10 година допринијели успјешном пословању предузећа, саопштено је из Синдиката те фирме.

"Полазећи од чињенице да СЛ Индустрија алата а.д Требиње успјешно послује и данас, те да у наредној години прославља 70 година свог постојања и да је то искључиво резултат успјешне приватизације, што потврђује да ИАТ и данас 95% своје производње пласира на америчко и западно-европско тржиште, те да је то искључива Ваша заслуга и запослених радника СЛ ИАТ-а, сматрамо да будућност Индустрије алата мора и даље остати у Вашим и нашим рукама", каже се у саопштењу.

Даље наводе да изражавају захвалност Драшковићеву због његове, више него хумане, понуде да своје акције поклони радницима СЛ ИАТ-а, Синдикалне организације СЛ ИАТ.

"Изражавамо своју захвалност и поштујемо Ваш високоморални чин, али Синдикалне организације су јединствене у ставу да запослени неће прихватити Вашу одлуку о поклањању акција, јер је сматрамо непоштеном према свему оном што сте урадили за СЛ ИАТ у протеклих 14 година". каже се у саопштењу Синдиката.

Према том саопштењу, Синдикат захтијева од Владе РС, ИРБ-а, Комисије за хартије од вриједности, Министарства финансија да се ангажују на коначном затварању уговора о приватизацији сходно преузетим обавезама, протоколима и договорима којих је у протеклих 14 година било и сувише.

"Свјесни чињенице да своје обавезе према ИАТ-у и запосленима уредно извршавате, захтјевамо од горе наведених да предузму мјере и радње у циљу даљег несметаног пословања СЛ ИАТ-а које не могу и смију бити на штету радника и наших породица.

Синдикалне организације СЛ ИАТ захтијевају да се питање затварања приватизационог уговора, сходно и напријед наведеном, заврши до 01.01.2021. године те да Индустрија алата Требиње несметано настави своју производњу, проширење капацита и осаврењења машинског парка, те настави своју друштвено одговорну политику коју проводи у оквиру свог колектива, али и шире друштвене заједнице", каже се у саопштењу и додаје:

- Желимо да поручимо поручимо свима који покушавају да разним инсинуацијама и маневрима наруше углед Индустрије алата Требиње и Ваше пословне личности или доведу до нарушавања пословања овог предузећа да то сигурно нећемо дозволити. Зато господине Предсједниче позивамо и Вас да још једном уз нашу пуну подршку учините напор да дође до затварања приватизационог уговора.

Захваљујући се на понуђеним акцијама желимо да истакнемо да Индустрије алата без Вас - не би било јуче, као што је не би било данас, као што је не би било и у будућности.

(БН)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Зворник

02.12.2020 13:59

Какав господин!!!Поклања акције а самим тим мотивисе те раднике да боље и јаце раде.Е нека се и ово десило у Републици Српској.Мој послодавац не да ни 50КМ за Бозиц (а има преко 100 радника).Али има да се сири на музику узиво...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

02.12.2020 18:09

Овом цовјеку сте окренули ледја на изборима. Ето вам луке,таМиндзије,мазалице и зуница нека вам дају по килу брасна и тоалет папир.

Name

ре

03.12.2020 09:39

Радници неће акције предузећа које су стварали након што је приватизовано и непоштено дато у руке једном човеку, радници би више волели да буду робови једног робовлсника него да буду сувласници у предузећу.

Name

Цоа

02.12.2020 14:05

Гдје сте били на овим изборима, што нисте гласали за Драшковића и своја радна мјеста? Ах да, гласала вас је већина за Црвене, сад молите Луку да вам да плату! Тако то бива кад одрасли људи вјерују у Милине бајке а не својим оцима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нетреба

02.12.2020 14:51

Да моле ни Луку, ни црвене, ни плаве, ни Драсковица . радници раде и добијају плату, а не милостињу, а наравно и власнику доносе профит.

Name

Последица

02.12.2020 14:12

Понуђени, одбили, ајде збогом слиједи катанац па код Луке по пакетић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА ПОСЉЕДИЦА

02.12.2020 14:57

БРАВО ЗА КОМЕНТАР.

Name

Тврда линија

02.12.2020 17:16

Затвори све у Херцеговини и пређи са фирмама у Федерацију,ми срби смо све сем радници,на жалост тако је,укуцајте било шта на Пик ба код нас у РС ништа и ако има 30 посто скупље,а у Федерацији од игле до локомотиве.Ови из власти само узимају тендере а све извођачи радова из Федерације а они се папрено уплусали,тако се воли буџет и РС,мајку вам ј.....лоповску и секташку,уназадили сте нас 100 година а све због свог интереса.

Name

Мирослав

02.12.2020 14:14

Поклоните акције Проинтеру И његовом газди , посто је он успјесан привредник И да стави алате на ноге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радиша

02.12.2020 15:07

Е какав народ, молите сад а Додика гласате ,г,,а

Name

ЈОКСИМ

02.12.2020 14:36

Бице вам боље са Луком Петровиц. Гласали сте за њега,ста сад хоцете?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕРО

02.12.2020 14:42

Посто је све ово везано за резултате избора мени није јасно за кога су гласали цца 2000 радника запослених код Драсковица + 5 - 6000 цланова њихових породица. Ако су вам ови "црвени" успјели покрасти толико гласова онда им цеститајте и не излазите висе на изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

02.12.2020 18:06

Посао це вам обезбиједити онај за кога сте гласали. Сад сви код Луке па нека вас он води. Цуј памети, нема будуцности без Драсковица али цемо ипак гласати за црвену секту.

ОДГОВОРИТЕ